Συρία: Το ISIS πυρπόλησε ιστορική Μονή στην Quaryatayn, ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Μετά την απελευθέρωση της χριστιανικής ασσυριακής πόλης Quaryatayn στην κεντρική Συρία στην επαρχία της Χομς από το συριακό στρατό και τους συμμάχους του με την υποστήριξη και της ρωσικής αεροπορίας έρχονται στο φως οι καταστροφές που προκάλεσαν οι τρομοκράτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε ιστορικούς χριστιανικούς τόπους λατρείας.

Πυρπόλησαν κι έκαψαν την μονή του Mar Elyan που ανεγέρθηκε σε ερείπια του 5 ου μ.Χ.Έκαψαν λειτουργικά βιβλία και βίβλους, κατέστρεψαν πολυελαίους,λεηλάτησαν και αφαίρεσαν τις εικόνες,σύλησαν τάφους.Οι τοίχοι είναι απογυμνωμένοι από κάθε χριστιανκό σύμβολο λατρείας και κατάμαυροι από τους καπνούς.

Όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη τον Αύγουστο του 2015 είχαν προβεί στις πρώτες καταστροφές κατά του μνημείου και είχαν χρησιμοποίησει μπουλντόζα καθώς κατεδάφιζαν μέρος του οικοδομικού συγκροτήματος.
Οι τρομοκράτες της ISIS στην πόλη Al–Qaryatayn στην επαρχία της Χομς που πρόσφατα απελευθερώθηκε είχαν μετατρέψει σε διοικητήριό τους ένα ιστορικό μοναστήρι αυτό του Mar Elian,

«Τα λιοντάρια του χαλιφάτου ήρθαν για να σας καταπιούν», έγραψαν στους τοίχους της μονής.Το μοναστήρι το ανατίναξαν μερικώς με εκρηκτικά και κατεδάφισαν μέρη του με μπλουλντόζες τον Άυγουστο του 2015, που κατέλαβαν την πόλη .

Η πόλη της Al-Qaryatayn πριν την καταλάβουν τα μέλη της Daesh, απαριθμούσε τουλάχιστον 40 000 αλλά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξ αιτίας των διωγμών των τρομοκρατών.

2Q==

51

dimpenews

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κυκλοφορεί η Ορθόδοξη Αλήθεια

Βασικό θέμα της εφημερίδας είναι οι νέες προκλήσεις των Σκοπιανών που διώκουν και πάλι δικαστικά τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη...

Close