Σφοδρή προσωπική επίθεση του Πατριαρχείου Ρωσίας κατά του Α.Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι άθεος, διέπραξε έγκλημα ενώπιον Θεού και ανθρώπων»

Του Βασίλη Καπούλα

Σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα, εξαπέλυσε το Πατριαρχείο Ρωσίας σε 20λεπτη συνέντευξη του εκπροσώπου Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, που αφορούσε κατά κύριο λόγο την Ελλάδα και τα τεκταινόμενα σε μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Στη συνέντευξη γίνεται λόγος για το ν/σ αλλαγής φύλλου και την απαγόρευση εισόδου του Α.Τσίπρα στο Αγιο Ορος. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στο τέλος.

Συγκεκριμένα χαρακτηρίζεται ο πρωθυπουργός ως άθεος με «αθεϊστική ατζέντα» και το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου ως «Έγκλημα ενώπιον θεού και ανθρώπων». Βαρύτατες εκφράσεις «έξω από τα δόντια»…

Πιο αναλυτικά, πυρ και μανία φέρεται να είναι ο Ρώσος Πατριάρχης για το νομοσχέδιο έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά την αλλαγή φύλου στα 15 έτη κάτι το οποίο εκφράστηκε μέσω του εκπροσώπου του, Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, ο οποίος αποκάλεσε ωμά την ενέργεια του Έλληνα πρωθυπουργού ως «Έγκλημα ενώπιον θεού και ανθρώπων» .

Οι δηλώσεις του Ρώσου Μητροπολίτη έγιναν κατά την διάρκεια συνέντευξης στο κανάλι Россия 24 που ασχολείται αρκετά με την χώρα μας τελευταία…

«Ο νέος νόμος που επιτρέπει την δυνατότητα να δηλώνει κάποιος αλλαγή φύλλου στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (στις 10 Οκτωβρίου), αποτελεί ένα διαρκές «έγκλημα ενώπιον του Θεού και του λαού», συναντώντας παράλληλα πολλές διαμαρτυρίες από τους πιστούς»,δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

«Πιστεύω ότι η Ελληνική Εκκλησία θα εκφράσει ανοιχτά τη γνώμη και την διαμαρτυρία της, όπως συμβαίνει τώρα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι όπως φαίνεται εκτός του πλαισίου της κυβέρνησης, υπό το πρίσμα της μη υιοθέτησης αυτού του νόμου», συνεχίζει ο Ρώσος Μητροπολίτης εκπρόσωπος του Πατριάρχη πασών των Ρωσιών.

Το νομοσχέδιο πέρασε με ψήφους 171 βουλευτών από τους 300 , παρά το γεγονός ότι πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 71,7% δήλωσε απίθανο να αλλάξει φύλλο .

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων σημείωσε ότι πολλοί ιεράρχες καθώς και ολόκληρη η Ιερά Σύνοδος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι εναντίον αυτού του νομοσχεδίου .

Κληρικοί από την επισκοπή Καλαβρύτων χτυπούν τις καμπάνες εκκλησιών τους για διαμαρτυρία κάθε μέρα το μεσημέρι από την περασμένη εβδομάδα.

«Μιλάμε για νεαρά αγόρια και κορίτσια ηλικίας 15 ετών στα οποία μπορεί να αλλάξει εντελώς το μυαλό τους», τόνισε ο Ιλαρίωνας.

Κατά τη γνώμη του Ρώσου Ιεράρχη, οι ενέργειες του τωρινού πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στην Ελλάδα είναι σε πλήρη αντίθεση με τις πεποιθήσεις της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών συνταράσσοντας τα θεμέλια της θρησκευτικής παράδοσης με την οποία οι Έλληνες έχουν γαλουχηθεί για τόσους πολλούς αιώνες.

«Ο κ Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι είναι πρωθυπουργός ενός ορθόδοξου κράτους, δεν κρύβει τις αθεϊστικές πεποιθήσεις του δείχνοντας συνεχώς ότι η θρησκεία δεν σημαίνει τίποτα γι ‘αυτόν», κατέληξε ο Ρώσος Μητροπολίτης.

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό η χώρα μας δέχεται μια ολομέτωπη επίθεση της σκοτεινής ελίτ που θέλει να αποχριστιανοποιήσει την Ελλάδα, κάτι που μας επισημαίνει και το Πατριαρχείο Μόσχας, το οποίο έχει στοχοποιήσει προσωπικά τον Α. Τσίπρα για την ευρεία όπως φαίνεται (έχει και συνέχεια ) «αθεϊστική ατζέντα».

Υπενθυμίζουμε εκκλησίες και χώροι θρησκευτικής σημασίας, όπως παρεκκλήσια, ξωκλήσια και νεκροταφεία, που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ήταν στη συντριπτική πλειονότητά τους οι στόχοι επιθέσεων, βανδαλισμών και γενικά περιστατικών θρησκευτικής βίας που καταγράφηκαν για το 2016.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ετήσιας έκθεσης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας για τα περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, από τη συγκριτική ανάλυση των στοιχείων του 2015 και του 2016 διαπιστώνεται ποσοτική και ποιοτική αύξηση κρουσμάτων βίας κατά χώρων θρησκευτικής σημασίας.

Η πρώτη αντίστοιχη καταγραφή κρουσμάτων θρησκευτικής βίας έγινε το 2015. Τότε καταγράφηκαν 138 περιστατικά που αφορούν τον χριστιανισμό (137 την Ορθόδοξη και ένα περιστατικό τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία), τέσσερα τον ιουδαϊσμό και πέντε τον μουσουλμανισμό.

Για το 2016 η έκθεση αριθμεί 126 σελίδες, όπου καταγράφονται 215 περιστατικά βίας σε χώρους θρησκευτικής σημασίας. Από αυτά, τα 209 αφορούν τον χριστιανισμό (208 την Ορθόδοξη Εκκλησία και ένα τη Ρωμαιοκαθολική), πέντε καταγεγραμμένα περιστατικά θρησκευτικής βίας αφορούν τον ιουδαϊσμό, ένα τον μουσουλμανισμό, ενώ δεν αναφέρθηκαν περιστατικά σε βάρος χώρων άλλων θρησκευμάτων.

Ωστόσο, τα περιστατικά που καταγράφονται είναι μόνο όσα γνωστοποιήθηκαν στο δίκτυο καταγραφής της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, συνεπώς τα περιστατικά επιθέσεων και βανδαλισμών ενδεχομένως να είναι περισσότερα.

Ποιοτικά και ποσοτικά τα περισσότερα περιστατικά επιθέσεων κατά χώρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας αφορούν βανδαλισμούς και ιερόσυλες πράξεις.

Από τα 208 περιστατικά κατά ιερών ναών και άλλων χώρων θρησκευτικής σημασίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα 166 αφορούσαν ιερόσυλες πράξεις και βανδαλισμούς που συνδυάζονταν και με κλοπή χρημάτων.
Κορωνίδα τέτοιων περιστατικών ήταν η επίθεση στο προαύλιο της Ιεράς Συνόδου με βόμβες μολότοφ, που είχε ως αποτέλεσμα το κάψιμο αυτοκινήτων, η εισβολή αντιεξουσιαστών στον μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν κουκουλοφόροι στα γραφεία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

πηγη

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών πρόσφερε δωρεάν δέκα ακίνητα σε φτωχές οικογένειες

Ακίνητα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών παραχωρήθηκαν σε αναξιοπαθούσες οικογένειες, χωρίς τίμημα,

Close