Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και βιταμίνη D

Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου είναι μια πολυπαραγοντική νόσος που εκδηλώνεται με ποικίλα συμπτώματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας βρετανικής έρευνας, περίπου 8 στους 10 ανθρώπους με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου έχουν και χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι άνθρωποι που πάσχουν από τη νόσο θα μπορούσαν στο μέλλον να ωφεληθούν από εξετάσεις για βιταμίνη D και συμπληρώματα.
Ποσοστό 82% όσων έλαβαν μέρος στην έρευνα, είχε χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.

Όσοι είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D δήλωσαν επίσης ότι είχαν χαμηλότερη ποιότητα ζωής έναντι των άλλων με τα υψηλότερα επίπεδα της βιταμίνης.
Στους συμμετέχοντες δόθηκαν συμπληρώματα βιταμίνης D, εικονικό φάρμακο ή συνδυασμός της βιταμίνης και προβιοτικών για 12 εβδομάδες. Ασθενείς και ερευνητές δεν γνώριζαν ποιος λάμβανε ποιο χάπι μέχρι που αναλύθηκαν τα αποτελέσματα.

Απόρρητο: roula_manika

Ο ερευνητής Bernard Corfe, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι οι περισσότεροι ασθενείς που έλαβαν μέρος είχαν ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης D.

Είναι σαφές από τα ευρήματα, πρόσθεσε, ότι πολλοί άνθρωποι με τη νόσο θα πρέπει να εξετάζουν τα επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMJ Open Gastroenterology.

onmed.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ομιλία του Ιερέα π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου στην Ήρα Άργους (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Προηγήθηκε εσπερινός και ιερά παράκληση στον Άγιο Γεώργιο . Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1969 στην Ορεστιάδα του Νομού...

Close