Σύρου Δωρόθεος: Όλος ο κόσμος έγινε για την Παναγία και η Παναγία έγινε για το Χριστό

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Ἀνδρου, με τη συμμετοχή Εφημερίων της περιοχής Γαυρίου και Μπατσίου και αδελφὠν της Ιεράς Μονής Πανοράματος Θεσσαλονίκης…
οι οποίες κατά διαστήματα προσέρχονται και διακονούν την Ιερά Μονή, στηρίζοντας το έργο της, και με την παρουσία του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρη, του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, του Αντιδημάρχου Μπατσίου κ. Νικ. Μουστάκα, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Μπατσίου κας Άννας Βολίκα, της Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Άνδρου κας Ιωάννας Σαλαβάνου, της Αντιδημάρχου Άνδρου κας Μαρίας Βενετίκη, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Αντ. Αντώνογλου, Σπυρ. Τσαούση, Γεωρ. Ψωμά και Ιωάννη Μπακέλα, του Λιμενάρχη Γαυρίου κ. Θεόδ. Λυτρίδη, και πιστών, οι οποίοι προσήλθαν τηρούντες τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Ομιλών προς το εκκλησίασμα, ο κ. Δωρόθεος Β΄αναφέρθηκε στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και τη συμβολή της στην πραγματοποίηση του Σχεδίου της Θείας Οικονομίας, τονίζοντας ότι, κατά τον Άγιο Νικόδημο Αγιορείτη, “όλος ο κόσμος έγινε για την Παναγία και η Παναγία έγινε για το Χριστό”, και ευχήθηκε τα ιαματικά ρείθρα των θαυμασίων της να ανακουφίσουν, θωπεύσουν και δροσίσουν τους ασθενούντας αδελφούς μας και να τους εγείρουν εκ κλίνης ασθενείας υγιείς, και ταυτόχρονα να στηρίξουν τους ιατρούς και νοσηλευτές στο επίπονο έργο τους.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην μακραίωνη ιστορία της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής και την μεγάλη από κτίσεώς προσφορά της στο λαό της Άνδρου, και ιδιαίτερα κατά τα χρόνια της Κατοχής, όταν διέσωσε πολλούς Ανδρίους από την πείνα.

Ευχαρίστησε τέλος την Ηγουμενεύουσα Μοναχή Παρθενία για την κοπιώδη μέριμνα και προσφορά της προς την Ιερά Μονή. καθώς και το φιλάγιο ζεύγος των Εθνικών Ευεργετών Μαρίνας και Αθανασίου Μαρτίνου, οι οποίοι ανέλαβαν τη δαπάνη ανακαινίσεως τμήματος του κτηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής για τη στέγαση του Κειμηλιοφυλακείου της και άλλων χρηστικών χώρων.

Το αναλόγιο της Μονής κόσμησαν οι κ.κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Χατζής και Απόστολος Μαρκόπουλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Προσφυγή στο ΣτΕ από εκπαιδευτικούς & γονείς για την κατάργησή των self test

Oι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η ΚΥΑ

Close