Σ. Καλεντερίδης: Ο Ελληνισμός σε κρίσιμο γεωπολιτικό σταυροδρόμι

Τον συσχετισμό των πολεμικών όπλων Ελλάδας -Τουρκίας έδωσε ο Σάββας Καλεντερίδης, μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική εκπομπή σε κανάλι της Θεσσαλονίκης.

Οπως είπε η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται τρεις γενιές μπροστά, όμως σε βάθος χρόνου, «η Τουρκία μπορεί να αποκτήσει το πάνω χέρι», καθώς στη χώρα μας, δεν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός.

«Τα προηγούμενα χρόνια η Τουρκία έκανε την αμυντική βιομηχανία και εμείς το ίδιο διάστημα τη διαλύσαμε. Τα όπλα δεν τα έχουμε για να κάνουμε πόλεμο, αλλά τα έχουμε για να κάνουμε πολιτική. Μέχρι τις εκλογές αποκλείω η Τουρκία να κάνει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα. Θα ήταν καθαρή τρέλα. Υπερέχει η Ελλάδα σε επίπεδο στρατηγικών όπλων, είμαστε τρεις γενιές μπροστά σε επίπεδο αεράμυνας. Τα υποβρύχια που δεν έχει η Τουρκία, είναι τα καλύτερα στον κόσμο, η Ελλάδα επίσης έχει στοχευμένα βλήματα, τα άρματα στον Εβρο, και σε επίπεδο φρεγατών έχουμε μια ισορροπία. Αρα η Ελλάδα σε βάθος 5ετιας μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Ομως σε βάθος χρόνου, αυτή η ισορροπία θα ανατραπεί σε βάρος μας και η Τουρκία θα έχει το πάνω χέρι.
Σε επίπεδο πολιτικό μως, δεν έχουμε ένα στόχο ως λαός, πρέπει να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο όταν παρουσιάζονται τόσοι κίνδυνοι. Είμαστε σαν τερματοφύλακας που βαράει συνεχώς, κάποια στιγμή θα μπει το γκολ. Η Τουρκία αντίθετα έχει ένα σχέδιο σε βάρος μας και το υποστηρίζει με όπλα και με πολιτικές.» τόνισε χαρακτηριστικά στο 27 λεπτό της συνέντευξής του ο κ. Καλεντερίδης.

Αναφερόμενος επίσης στο Σκοπιανό είπε ότι «το erga omnes είναι μια ανοησία. Αν δώσουμε το όνομα Μακεδονία με οποιοδήποτε περιτύλιγμα οι κάτοικοι στα Σκόπια θα λέγονται Μακεδόνες και η γλώσσα τους Μακεδονική».

pentapostagma.gr

Δείτε όσα είπε στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αποκάλυψη «βόμβα»: Ο Ερντογάν πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS

Η πλατεία ήταν γεμάτη με άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Άνθρωποι προοδευτικοί, δημοκρατικοί, ορισμένοι από αυτούς και αριστεροί, αλλά η πλειονότητα...

Close