Ταμασού Ησαίας: Γελοία όσα ακούστηκαν για χρήση πλαστικού κουταλιού στη Θεία Κοινωνία

Ο Πανιερώτατος αφού υπενθύμισε ότι οι εκκλησίες λειτουργούν κανονικά τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και αποστάσεων ερωτήθηκε και απάντησε και για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας.Κάλεσε τις ευάλωτες ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές ενώ ανέφερε ότι δόθηκαν οδηγίες στους κληρικούς, τα αντίδωρα θα δίδονται σε σακουλάκια και οι εκκλησιαστικοί επίτροποι να φέρουν μάσκα όταν τα δίνουν στους πιστούς.

Χαρακτήρισε απαράδεκτα και γελοία τα όσα ακούστηκαν για χρήση πλαστικού κουταλιού στη Θεία Κοινωνία.

«Η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει κανένα ιό», είπε ο Μητροπολίτης ενώ εξέφρασε τη θέση ότι αυτό είναι και αποδεδειγμένο επιστημονικά.

Έφερε ως παράδειγμα ότι εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια γίνονται μεταλήψεις ασθενών με μεταδοτικές ασθένειες και ακολούθως ο κληρικός κάνει κατάλυση της Κοινωνίας και ποτέ κανείς δεν κόλλησε.

Απόρρητο: roula_manika

Ο Μητροπολίτης έφερε και ως παράδειγμα τον γιατρό ο οποίος ήταν το ένα εκ των δυο πρώτων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν στην Κύπρο, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά είπε ο Μητροπολίτης, το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις ήρθε στην Κύπρο (είχε ταξιδέψει στην Αγγλία) ήταν να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει.

«Στην ιχνηλάτηση αποκαλύφθηκε ότι το πρώτο που έκανε ήταν ότι μετάλαβε, εξομολογήθηκε. Οι Αρχές έβαλαν σε καραντίνα δεκάδες κόσμο και όπως διαφάνηκε κανείς δεν μολύνθηκε», είπε ο Μητροπολίτης.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι είδε ο ίδιος τους επιστήμονες να ερωτώνται στην καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου, για το γεγονός και απάντησαν ότι «δεν μπορούν να εξηγήσουν, ίσως να έγινε κάποιο λάθος.

«Έγινε επανάληψη δειγμάτων και όντως ήταν μολυσμένος αλλά δεν μετάδωσε τον ιό», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κερκύρας Νεκτάριος : Η ελευθερία μας αμφισβητήθηκε

Με την ευκαιρία της ανάμνησης της επετείου της Ενώσεως των Επτανήσων με την Ελλάδα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και...

Close