Ταξιδεύοντας στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο

 

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος
Το χωριό Παλαιός Άγιος Αθανάσιος είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, που απέχει 30 χιλιόμετρα από την Έδεσσα ενώ πολύ κοντά του βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Bόρας ή Καϊμάκτσαλαν. Tο χωριό είναι κτισμένο στους πρόποδες του βουνού Bόρας (ή Kαϊμάκτσαλαν), η συγκεκριμένη κορυφή του ονομάζεται Πιπερίτσα.

12833339_1076859849003547_790359894_n

Το χωριό Παλαιός Άγιος Αθανάσιος κτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα ενώ οι κάτοικοι του διέμεναν εκεί ως τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Από τότε το χωρίο εγκαταλείφθηκε και οι κάτοικοί μεταφέρθηκαν στο νέο οικισμό Άγιος Αθανάσιος που βρίσκεται 6 χιλιόμετρα πιο κάτω από τον παλαιό Aγιο Aθανάσιο.

Τα τελευταία χρόνια ο παλαιός Άγιος Αθανάσιος έχει μετατραπεί σε χειμερινό τουριστικό θέρετρο και πόλο έλξης για τους λάτρης των χειμερινών εξορμήσεων. O επισκέπτης που θα βρεθεί στον σημερινό παραδοσιακό οικισμό, θα θαυμάσει τα πετρόχτιστα κτίρια του χωριού, δείγματα της παραδοσιακής Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής που δένει απόλυτα με το φυσικό τοπίο της περιοχής.

Τα πλίνθινα δρομάκια του χωριού σε οδηγούν σε άλλες εποχές. Η παραδοσιακή φιλοξενία και η τοπική γαστρονομία με τις ξεχωριστές τοπικές γεύσεις της Μακεδονίας είναι ότι καλύτερο σε αυτόν τον όμορφο τόπο και στην όμορφη αυτή πλαγιά του όρους Βόρας στο Καϊμάκτσαλαν.

Video by George Tsiplakis ,Greekpress

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μια εκπληκτική βραδιά στο ΙΛΙΟΝ PLUS με τον Γιάννη Λεκόπουλο
Μια εκπληκτική βραδιά στο ΙΛΙΟΝ PLUS με τον Γιάννη Λεκόπουλο

  Ο Γιάννης Λεκόπουλος με την ενσταντική φωνή στο έντεχνο – λαϊκό τραγούδι, έχει ξεχωρίσει για το πολύπλευρο ερμηνευτικό του...

Close