Ταχινόσουπα αγιορείτικη

Από τον Μοναχό Νικήτα τον Αγιορείτη.

Υλικά
½ κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κριθαράκι
½ νεροπότηρο λεμόνι
κρασοπότηρο Ταχίνι Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής
Βράζουμε σε ένα λίτρο νερό τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το αλάτι. Όταν βράσουν καλά ρίχνουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να μαλακώσει.

Κόβουμε το ταχίνι με το λεμόνι ρίχνοντας λίγο, λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και χτυπώντας καλά ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός. Αυτόν τον χυλό τον ρίχνουμε στη κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια. Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε το πιπέρι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Συναξάρι 26 Νοεμβρίου, Άγιος Στυλιανός
Συναξάρι 26 Νοεμβρίου, Άγιος Στυλιανός

Συναξάρι 26 Νοεμβρίου, Άγιος Στυλιανός

Close