Τα βραβεία του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στην ταινία με τίτλο «Δολοφονικά αμαξίδια» του 45χρονου Ούγγρου τηλεοπτικού σταρ Ατίλα Τιλ, απονεμήθηκε απόψε ο «Χρυσός Αλέξανδρος»- Θόδωρος Αγγελόπουλος του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ταινία είναι μια κωμωδία δράσης για μια συμμορία δολοφόνων που είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια.

Το ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής? Αργυρός Αλέξανδρος δόθηκε στην ταινία: «Η πέτρα της καρδιάς» του Γκούδμουντουρ Άρναρ Γκούδμουντσον από την Ισλανδία, ενώ το ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής για Καλύτερη Σκηνοθεσία? Χάλκινος Αλέξανδρος απονεμήθηκε στην ταινία: «Ο σπορέας» του Γιόσουκε Τακέουτσι, από την Ιαπωνία.

Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας δόθηκε στους: Ζόλταν Φένιβεσι, Σάβολτς Τούροτσι και Άνταμ Φέκετε για τις ερμηνείες τους στην ταινία του πρώτου βραβείου- «Δολοφονικά αμαξίδια» του Αττίλα Τιλ από την Ουγγαρία.

Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας έλαβαν εξ ημισείας οι: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, για την ερμηνεία της στην ταινία «Park» της Σοφίας Εξάρχου (Ελλάδα? Πολωνία) και Σουζούνο Τακενάκα για την ερμηνεία της στην ταινία «Ο σπορέας» (του Αργυρού Αλέξανδρου) και του Γιόσουκε Τακέουτσι από την Ιαπωνία.

Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης δόθηκε στην ταινία: «ΑΦΤΕΡΛΩΒ» του Έλληνα Στέργιου Πάσχου, ενώ ειδική Μνεία δόθηκε στους ηθοποιούς: Βασίλη Κουκαλάνι για την ερμηνεία του στην ελληνική ταινία «Πλατεία Αμερικής» του Γιάννη Σακαρίδη και Χάρη Φραγκούλη για την ερμηνεία του στην ταινία: «ΑΦΤΕΡΛΩΒ» του Στέγιου Πάσχου.

Η Κριτική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) απένειμε τα εξής βραβεία:

Για το Διαγωνιστικό Τμήμα στην ταινία: «ΛΑΙΔΗ ΜΑΚΜΠΕΘ» του Ουίλιαμ Όλντροϊντ, απο τη Μ.Βρεττανία.

Για Ελληνική Ταινία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 2016 (πρεμιέρα) στην ταινία: «Πλατεία Αμερικής» του Γιάννη Σακαρίδη (Ελλάδα- Μεγάλη Βρετανία- Γερμανία, 2016).

Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου απονέμει το βραβείο της στην ταινία: «90 χρόνια ΠΑΟΚ- Νοσταλγώντας το μέλλον» του πρόσφατα χαμένου Νίκου Τριανταφυλλίδη.

Το βραβείο «Ανθρώπινες αξίες» του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων (Βουλή-Τηλεόραση), δόθηκε στην ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος: «Το αίμα των Σάμι» της Αμάντα Κέρνελ (Σουηδία? Δανία- Νορβηγία, 2016).

 

 

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Άραγε το ηλεκτρονικό τσιγάρο βοηθά στη διακοπή του καπνίσματος
Έρευνα: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μακράν η πιο επιτυχημένη μέθοδος διακοπής του καπνίσματος

Νέα αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου το 85% των καπνιστών χρησιμοποίησαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην τελευταία τους προσπάθεια να σταματήσουν...

Close