Τα κρούσματα της χολέρας στην Υεμένη θα φθάσουν στα τέλη Αυγούστου τις 300.000

Η επιδημία χολέρας στην Υεμένη μπορεί να φθάσει στα τέλη Αυγούστου τα 300.000 κρούσματα, προειδοποίησε το Ταμείο του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία (UNICEF).

«Θα φθάσουμε πιθανόν τα 300.000 κρούσματα στα τέλη Αυγούστου», έναντι σχεδόν 193.000 που έχουν καταγραφεί αυτή τη στιγμή, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης σε τηλεφωνική επικοινωνία της από τη Γενεύη η εκπρόσωπος της UNICEF Μεριτζέλ Ρελάνο.

Η εκπρόσωπος υπενθύμισε πως η επιδημία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 1.265 ανθρώπους, το ένα τέταρτο των οποίων ήταν παιδιά, και πως τα μισά από τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα (192.983) είναι παιδιά.

Η χολέρα επανεμφανίσθηκε τον Απρίλιο, έπειτα από μια πρώτη επιδημία πέρυσι.

Η Υεμένη είναι μια χώρα που καταρρέει, προειδοποίησε ο ΟΗΕ στα τέλη Μαΐου.

Από την αρχή της σύγκρουσης, 17 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε τρόφιμα, από τους οποίους 7 εκατομμύρια βρίσκονται στα όρια του λιμού, σε μια χώρα η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές τροφίμων.

Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη, τον Μάρτιο 2015, μιας στρατιωτικής εκστρατείας πολλών χωρών με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία εναντίον των ανταρτών Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν και ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο πατέρας Ανδρέας Αγαθοκλέους για την δυσκολία, αλλά και την ευλογία της Μεγάλης Σαρακοστής
Πάτερ Γεννάδιε, πιστεύεις ότι θα πας στον παράδεισο;…

Με τρόπο διακριτικό, για να μην τον τρομάξω, έκαμα αισθητή την παρουσία μου. Τον πλησίασα, και τον ερώτησα:

Close