Τα λύματα της Θεσσαλονίκης δικαιώνουν την Εκκλησία για τα Θεοφάνεια!

Πώς οι ειδικές μετρήσεις του ΑΠΘ διαψεύδουν την Κυβέρνηση και δικαιώνουν την Εκκλησία!
Ο παρακάτω τίτλος δεν είναι δικός μας, αλλά είναι από μεγάλα sites που πρωταγωνίστησαν στον πόλεμο κατά της Εκκλησίας για την απόφασή της να κάνει Θεοφάνεια με την παρουσία πιστών, όμως και από την κρατική τηλεόραση ΕΡΤ:

«ΑΠΘ: Χριστούγεννα χωρίς έξαρση της διασποράς του κοροναϊού δείχνουν τα λύματα της Θεσσαλονίκης».
Τα σχετικά δημοσιεύματα λοιπόν μιλούν για ήπια τάση αποκλιμάκωσης στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, με βάση το εβδομαδιαίο διάγραμμα παρακολούθησης της επιδημιολογικής εικόνας της πόλης, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΣτη Βουλή το νομοσχέδιο για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο

Μετά τον περιβαλλοντικό εξορθολογισμό και του πιο πρόσφατου δείγματος, της 6ης Ιανουαρίου, που απέχει χρονικά περίπου δύο εβδομάδες από την μέτρηση του ιικού φορτίου ανήμερα των Χριστουγέννων, δεν προκύπτει κάποια έξαρση στη διασπορά του κοροναϊού στην κοινότητα, ως αναμενόμενο αποτέλεσμα των οικογενειακών συναθροίσεων και της αυξημένης κινητικότητας στην αγορά.

Στο σημείο αυτό οι ειδικοί «ξέχασαν» να προσθέσουν «και της παρουσίας των πιστών στους ναούς», την οποία τόσο πολύ φοβόταν η Κυβέρνηση, τα συστημικά ΜΜΕ και η πλειονότητα της αριστερής αντιπολίτευσης!

Ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, καθ. Νικος Παπαϊώαννου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Από τις μετρήσεις της επόμενης εβδομάδας θα εξάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για την πιθανή επίπτωση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας κατά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων. Αυτό γιατί από τη στιγμή που κάποιος θα μολυνθεί από τον ιό, δεν εκκρίνει αμέσως μεγάλο ιικό φορτίο. Στα σχετικά χαμηλά επίπεδα που βρισκόμαστε αυτήν την περίοδο, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ανάγνωση της ελάττωσης του ιικού φορτίου, καθώς, για παράδειγμα, την εικόνα από την όποια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων κατά τα Χριστούγεννα, ενδεχομένως να αλλοιώνει μερικώς η μείωση των ενεργών κρουσμάτων, δηλαδή όσων είχαν μολυνθεί από τον ιό και είναι πλέον αρνητικοί έχοντας σταματήσει να εκκρίνουν ιικό φορτίο».

Στο σχετικό διάγραμμα, οι ημέρες των δειγματοληψιών που καταγράφονται με κόκκινο χρώμα αντιστοιχούν σε περισσότερα από 500 κρούσματα – όπως ανακοινώθηκαν τις αντίστοιχες ημέρες από τον ΕΟΔΥ – οι μέρες που καταγράφονται με πορτοκαλί σε 100-400 κρούσματα και οι μέρες που καταγράφονται με πράσινο σε λιγότερα από εκατό κρούσματα.

Τι συμπέρασμα βγάζει κανείς από τις έρευνες αυτές του ΑΠΘ;

Ότι στην Θεσσαλονίκη, μία πόλη με πολύ και έντονα θρησκευόμενο κόσμο, λόγω και της πνευματικής παράδοσής της, αλλά και της γειτνίασης με το Άγιον Όρος, δεν σημειώθηκε έξαρση του κορονοϊού, παρά το άνοιγμα των ναών με 25 και 50 πιστούς.

Γιατί λοιπόν η Κυβέρνηση έκανε όλη αυτήν την φασαρία εναντίον της Εκκλησίας για τα Θεοφάνεια, ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα βγαίνουν αντίθετα; Μήπως η Κυβέρνηση αυτοεγκλωβίστηκε στα προσωπικά πάθη και στο αντιεκκλησιαστικό μένος κάποιου μη αιρετού στελέχους της, που λύνει και δένει στο Μαξίμου;

Γιώργου Θεοχάρη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Λαμία: Εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Η Αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης

Close