Τα 4 πράγματα που πρέπει να μάθουν τα παιδιά πριν γίνουν 5 ετών

Χωρίς αμφιβολία, πριν πάει το μικρό σας νηπιαγωγείο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρει ώστε να είναι προετοιμασμένο για την πρώτη μέρα στο «σχολείο». Όσο λοιπόν πλησιάζουν τα πέμπτα γενέθλια του παιδιού σας, θα πρέπει να το έχετε εκπαιδεύσει σωστά, ώστε να γνωρίζει τα τέσσερα παρακάτω πράγματα:

Τα ονόματα των γονιών και τα κινητά τους τηλέφωνα
Τα παιδιά σας σας ξέρουν ως «Μαμά» και «Μπαμπάς», πρέπει όμως να ξέρει επίσης ότι η μαμά και ο μπαμπάς έχουν πραγματικά ονόματα. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι το παιδί σας γνωρίζει το μικρό σας όνομα και το επίθετό σας (ειδικά αν είστε η μαμά και κρατάτε το δικό σας επίθετο) καθώς και έναν αριθμό, στον οποίο μπορεί να σας βρει ανά πάσα στιγμή .

 

 

Μπορείτε να το κάνετε μέσα από ένα τραγούδι, έτσι ώστε η μελωδία να το κάνει να θυμάται καλύτερα και τους «στίχους». Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να μοιραστεί τη πληροφορία του με έναν ανήλικα – αν ποτέ βρεθεί σε δύσκολη θέση – ή να δανειστεί ένα τηλέφωνο και να σας καλέσει.

 

 

 

 

Πώς και πότε να καλέσει το 166
Τα παιδιά σας πιθανότατα θα μάθουν στο νηπιαγωγείο πότε και γιατί πρέπει να καλέσουν το ασθενοφόρο, αλλά καλό είναι να το γνωρίζει πριν γίνει πέντε ετών. Δώστε του μερικά παραδείγματα, εξηγήστε την σοβαρότητα της κατάστασης, πότε δηλαδή θα πρέπει να καλέσει το 166 και κάντε μια «πρόβα».

 

 

 

 

Να κοιτάζει αριστερά και δεξιά
Ακόμα κι αν είστε οι πιο προσεκτικοί γονείς του κόσμου, μπορεί να υπάρξει μια στιγμή που το παιδί θα διαφύγει της προσοχής σας ή θα τρέξει να προλάβει ένα φίλο και θα χρειαστεί να περάσει το δρόμο. Φροντίστε λοιπόν να το έχετε εκπαιδεύσει σωστά. Μάθετε του να κοιτάζει και από τις δυο πλευρές πριν περάσει το δρόμο και το πιο σημαντικό απ’ όλα να μην περνάει το δρόμο αν δεν συνοδεύεται από έναν ενήλικα.

 

 

 

 

Να μην φοβάται όλους του ξένους
Είναι λογικό στην προσπάθεια σας να το προστατέψετε, να λέτε στο παιδί να μην μιλάει και να μην παίρνει τίποτα από αγνώστους. Αν όμως το παιδί έχει κάποιο πρόβλημα ή έχει χαθεί για παράδειγμα και δεν έχει κινητό τηλέφωνο πάνω του για να καλέσει του γονείς του, θα χρειαστεί να απευθυνθεί σε κάποιον ξένο.

 

 

 

Σιγουρευτείτε ότι ξέρει τι στολή φοράει ένα αστυνομικός και ότι θα είναι σε θέση να ζητήσει βοήθεια από μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, όπως μια μαμά και έναν μπαμπά και τα παιδιά τους ή έναν υπάλληλο καταστήματος.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αν δεν είχαμε την Παναγία προστάτιδα μας, ουαί κι αλλoίμονό μας!

Αν δεν είχαμε την Παναγία προστάτιδα μας, ουαί κι αλλoίμονό μας! Όπως ο βασιλιάς είναι απροσπέλαστος, δεν μπορεί να τον...

Close