Τα 7 λάθη που κάνεις μετά το φαγητό

Ότι χειρότερο μετά το φαγητό! Εσύ τα κάνεις αυτά; Τρως φρούτο Καλό είναι να μην τρως τα φρούτα σου αμέσως μετά το φαγητό γιατί ενώ ο χρόνος πέψης που χρειάζονται είναι πολύ μικρός, όταν αναμειχθούν στο γαστρεντερικό σύστημα με ένα βαρύ γεύμα θα παραμείνουν για περισσότερη ώρα και τα σάκχαρα που περιέχουν θα προκαλέσουν ζυμώσεις.

 

 

 

Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να τα τρως το νωρίτερο μία ώρα μετά το φαγητό. Ανάβεις τσιγάρο Έρευνες έχουν δείξει ότι καπνίζοντας ένα τσιγάρο αμέσως μετά το φαγητό είναι σαν να καπνίζεις 10 τσιγάρα το ένα μετά το άλλο. Μπορεί να νομίζεις ότι σε βοηθάει να χωνέψεις όμως στην πραγματικότητα ο καπνός συνδέεται με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και με προβλήματα στο στομάχι. Και το στομάχι σου είναι πιο ευαίσθητο αμέσως μετά το γεύμα.

 

 

Χαλαρώνεις τη ζώνη σου Ναι, θέλεις να νιώσεις άνετα, όμως χαλαρώνοντας τη ζώνη σου αυξάνονται οι πιθανότητες να συνεχίσεις να τρως ενώ έχεις ήδη χορτάσει. Έτσι, θα βαρύνεις περισσότερο και ο οργανισμός σου θα δυσκολευτεί να χωνέψει. Κάνεις έναν περίπατο Έρευνες έχουν δείξει ότι το περπάτημα αμέσως μετά το φαγητό αυξάνει τις πιθανότητες παλινδρόμησης και δυσπεψίας στους περισσότερους ανθρώπους. Αν όμως περιμένεις μισή ώρα, τότε ένας 10λεπτος περίπατος είναι πραγματικά καλή ιδέα.

shape

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο καφές μας προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου
Ο καφές μας προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να αναδείξουν τα πολλαπλά οφέλη του καφέ για την υγεία μας.

Close