Πριν ακόμη ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τους γκέι και τους τρανσέξουαλ, η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών Jumbo έσπευσε να βγάλει το πρώτο της διαφημιστικό σποτ με gay ζευγάρι σε συνέχεια αυτού με τους Έλληνες και του μετανάστες. Η εταιρεία προκαλεί για ακόμη μία φορά, ισοπεδώνοντας αρχές και αξίες, εξισώνοντας το παρά φύση με το φυσιολογικό, τους Έλληνες με τους μετανάστες αποσκοπώντας στο κέρδος και μόνο. Δεν έχει κανέναν απολύτως ενδοιασμό.  

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που ακολουθούν, αυτή τη φορά, η εταιρία δεν κάλεσε κάποιον τραγουδιστή για να τραγουδήσει στο διαφημιστικό της, αλλά απλούς ανθρώπους που φαινομενικά κάνουν διαφορετικές ζωές και έχουν άλλες προτιμήσεις.

Παραδείγματος χάριν, στο παρακάτω σποτάκι, το πρώτο νεαρό ζευγάρι είναι straight και το δεύτερο είναι ένα μεγαλύτερο ηλικίας gay ανδρών. Και οι δύο βρίσκονται στα Jumbo και μοιράζονται την κοινή τους προτίμηση στο κατάστημα. 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=H01aZG1nux4

Είναι εξαιρετικά προκλητικό να συμβαίνει αυτό, διότι στα συγκεκριμένα καταστήματα πηγαίνουν κυρίως μικρά παιδιά και νεαρής ηλικίας άτομα και η Jumbo προπαγανδίζει ως κάτι φυσιολογικό και αποδεκτό την ομοφυλοφιλία.

Διαβάστε τι αναφέρει η εταιρία:

«Τι έχει να μοιραστεί ένας έντεχνος μ’ έναν… λαϊκό; Ένας πλούσιος μ’ έναν φτωχό; Ένας Έλληνας μ’ έναν μετανάστη; Ένας straight μ’ έναν gay; Ένας τρίτεκνος μ’ έναν εργένη; Χιλιάδες προϊόντα και εκατομμύρια χαμόγελα! Αυτό θα πει Jumbo «Δημοκρατία της Χαράς»!

Η πρώτη corporate διαφημιστική καμπάνια «Κοινωνικής Παρέμβασης» είναι γεγονός και έτοιμη να σπάσει κάθε στερεότυπο (κοινωνικό ή ρατσιστικό)… με χιούμορ, τρυφερότητα και αναπάντεχες αλήθειες! Γιατί η έννοια της Δημοκρατίας στις μέρες μας, είναι πιο επίκαιρη και αναγκαία από κάθε άλλη φορά!

Τα άλλα σποτ- στα οποία μεταξύ άλλων εμφανίζονται ένα κωφός μπαμπάς και ένας μετανάστης:

 https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=H01aZG1nux4