Τελικά, ό,τι σπείρεις θα θερίσεις…

Τελικά,ό,τι σπείρεις θα θερίσεις...

 

Αγαπητέ συμπατριώτη εξέλεγες ανθρώπους
ως επί το πλείστον ανίκανους να σε διοικήσουν, ιδιοτελείς μιζαδόρους , παιδιά του κομματικού σωλήνα, γόνους πλούσιων οικογενειών, ανθρώπους χωρίς ένσημα στη ζωή τους που δεν ξέρουν τι σημαίνει μεροκάματο.
Κάποιοι καμάρωναν για αυτούς, τους είχαν κάνει είδωλα, έτρεχαν χειροκροτώντας όλους αυτούς με τις χρεωκοπημένες ιδεολογίες, ακόμα και σήμερα μας κυβερνούν κάποιοι από αυτούς ας μη γελιόμαστε . Ήξερες ότι σε κλέβανε, ότι σε εξαπατούσαν σε πρόδιδαν, ήξερες ότι ήταν διαπλεκόμενοι με μεγαλοεπιχειρηματίες, καναλάρχες και με διάφορους άλλους φαύλους, ήταν κοινό μυστικό, το συζητούσες ,το έλεγες παντού αλλά όταν ερχόταν η ώρα της κάλπης τα ξεχνούσες όλα αυτά ή εθελοτυφλούσες και σαν υπνωτισμένος πήγαινες και επανεξέλεγες του ίδιους.

Ο ωχαδερφισμός , ο φιλοτομαρισμός και η ιδιοτέλεια δεν σε άφηναν να επιλέξεις με καθαρό και νηφάλιο μυαλό, τους ψήφιζες με το φθηνό επιχείρημα να βολέψουν εσένα και το παιδί σου για να ζήσεις μια υποτιθεμένη ήρεμη και βολεμένη ζωη χωρίς να νοιάζεσαι για το κοινό καλό για το καλό της πατρίδας, εσύ που αρκετές φορές έκανες ασύστολη σπατάλη και επιδειξιομανία, δηλαλή με έναν ΄΄εξευρωπαϊσμένο΄΄ τρόπο, εθισμένος με ένα δυτικό μοντέλο ζωής, με ιδιοτέλεια και μακρυά από την δικιά σου παράδοση, βέβαια δεν είναι πάντα απαραίτητα κακό αυτό, αλλά τις περισσότερες φορές ήταν και είναι σαν ένα ρούχο αταίριαστο επάνω σου. Για κάποιους εγκάθετους σίγουρα είναι παρωχημένα όλα αυτά, είναι σπουδαίο πράγμα όμως η αυτοκριτική.

Τώρα συνωστίζεσαι με τις ώρες στα ΑΤΜ και ήδη άρχισες να στριμώχνεσαι στα σούπερ μάρκετ για μια κονσέρβα και για ένα φτωχό γεύμα, εδώ και καιρό κάποιοι συνάνθρωποι σου τρέφονται μονίμως από τα συσσίτια ενοριών, ακόμα και από κάδους απορριμάτων. Εσύ που έτρεχες με τις σημαίες του κόμματος για να σε σώσουν οι τρόφιμοι των στοών και μέλη των μυστικών οργανώσεων, νομίζω είναι φρονιμότερο να σιωπάς και να μην αγανακτείς βωμολοχώντας δημοσίως, τώρα που αποδείχθηκαν οι ελπίδες σου φρούδες και βρίσκεσαι πλέον στο χείλος του γκρεμού, δείξε νηφαλιότητα και σωφροσύνη.

Τα δάνεια και τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάποιοι τα καταχράστηκαν ας μην επεκταθούμε όμως σε αυτό το θέμα. Κανένας ευρωπαίος ηγέτης δε θα προάγει την ελληνική πολιτική και τα αιτήματα της Ελλάδας υποσκελίζοντας τα συμφέροντα της πατρίδας του, ούτε θα υπερασπιστεί και θα προβάλει επιτακτικά τα ελληνικά ζητήματα έναντι της χώρας του, παρά μόνο εάν συμπίπτουν με τα συμφέροντα της χώρας του, ας μη γελιόμαστε όλα γίνονται με ιδοτελείς και σκοπούς στην διεθνή πολιτική και στην γεωπολιτική στρατηγική. Όσοι συμπορεύονται μαζί μας για κάποιο χρονικό διάστημα το πράττουν διότι συμπίπτουν τα συμφέροντα μας. Η ιστορία έχει δείξει ότι η Ευρώπη στις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Πάντα όμως υπήρχαν και περιπτώσεις μεμονωμένων φιλελλήνων.
Τώρα έχει διχαστεί ο λαός μας, πολλοί είναι μπερδεμένοι. Έλληνα σε καταχρέωσαν οι διαπλεκόμενοι έλληνες πολιτικοί, οι εκμεταλευτές σου, μαζί με τους ξένους δανειστές. Έχεις διχαστεί όπως και σε άλλες στιγμές στην ιστορία σου.

Εν συντομία ας πούμε δυο κουβέντες για την ψήφο μας. Είναι γεγονός αν επιλέξουμε ΄΄ΟΧΙ΄΄ ίσως χάσουμε πολλά, ίσως πάμε αρκετά χρονιά πίσω, να στερηθούμε πάρα πολλά ως λαός, ίσως να πεινάσουμε και να γίνουμε οι δακτυλοδεικτούμενοι όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου, ίσως και να το μετανιώσουμε. Μήπως έμμεσα με αυτή την επιλογή μας εξαγνίζουμε αυτούς που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο; Ίσως και πάλι κάποιοι γραικύλοι αντίχριστοι να επιδιώξουν να παίξουν στην πλάτη μας και να επενδύσουν στη φιλοτιμία μας.

Αν επιλέξουμε΄΄ΝΑΙ΄΄θα συμπορευόμαστε με άνομους ανθρώπους της παγκοσμιοποίησης, οι νεοεποχίτες θα απεργάζονται τους δόλιους σκοπούς τους μαζί με τα ντόπια και ξένα αφεντικά τους. Υπάρχουν βέβαια και οι ιδιαίτερα προβληματισμένοι που με τα δικά τους κριτήρια θα απέχουν.
Γεννιέται το εύλογο ερωτημα, από εδώ και πέρα τι κάνουμε ; Από εδώ και πέρα …«όπως έστρωσες θα κοιμηθείς», γιατί ουσιστικά εμείς είμαστε οι υπαίτιοι της σημερινής κρίσης. Το κακό το κόβεις από τη ρίζα γιατί θεριεύει και σε πνίγει, και εμάς μας έπνιξε γιατί το αφήσαμε και θέριεψε! Ήμασταν μακρυά από την παράδοση μας τον δικό τον τρόπο ζωή μας, όπως μας δίδαξαν οι πρόγονοι μας στην μακραίωνη ιστορία μας, μας θάμπωσαν τα ξένα φώτα, «έχουμε ξενολατρεία ένα ξενοπροσκύνημα…Σωστό θα ήταν να την λέγαμε Δυτικολατρεία» όπως έγραφε ο Φώτης Κόντογλου.

Η Ελλάδα ανήκει εκεί που είναι το συμφέρον της, είτε στη Δύση είτε στην Ανατολή, αρκεί να έχει το κεφάλι ψηλά ο Έλληνας να είναι απροσκύνητος, να εξασφαλίσει ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον με βλέμμα περήφανο και με ψυχή γεμάτη ζωντάνια και θάρρος. Μακάρι να μην οδηγηθούμε σε πολύ μεγάλη πολιτειακή ανωμαλία γιατί δυστυχώς αθώα παιδιά και άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν ποτέ εμπλακεί με το σάπιο σύστημα ίσως να είναι τα θύματα.

Ο Κύριος ας μας φωτίσει με νηφαλιότητα με προσευχή και ειλικρινή μετάνοια, να επιλέξουμε το καλύτερο για την πολύπαθη πατρίδα μας, το οφείλουμε στους εαυτούς μας. Η επιλογή μας ας είναι σύμφωνη με τα ιδανικά του γενούς μας και της παράδοση μας, να είναι το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας, τους γονείς μας, για τα αδέρφια μας για τους φιλούς μας, τους συνανθρώπους μας. Αγάπη, ομόνοια και ενότητα ας υπάρχει μεταξύ μας και όχι διχόνοια, ο αλληλοσπαραγμός δεν είναι γνώρισμα του Χριστιανού, άλλωστε πάντα ήταν καταστρεπτικός για όλους μας.

Ο Θεός ας οικονομήσει για την πατρίδα μας. Ο Θεός μας, μας βλέπει, πληρώνουμε την αποστασία μας την πνευματική και ηθική.

Διονύσιος Πυλαρινός, θεολόγος

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πίστευε και μη ερεύνα, υπάρχει τέτοια φράση στο Ευαγγέλιο;
Το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος της Κυριακής, 30 Αυγούστου 2015

Κυριακὴ ΙΓ' Ματθαίου : Η παραβολή των γεωργών.

Close