Τζορτζ Σόρος: «Ο Πούτιν βλάπτει τη ρωσική κοινωνία»

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, πιστεύει ότι η Ρωσία έχει γίνει μια υπερδύναμη, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει να καταρρέει, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Ρόιτερ.
Σε ομιλία του στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια οργάνωσης εκδηλώσεων του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι «Ανοικτή Ρωσία» ο Σόρος είπε ότι η εποχή αυτή του θυμίζει όταν « είχε καταστραφεί η Σοβιετική Ένωση και άρχισε η ευημερία και η άνοδος της Ευρώπης».
Ο Σόρος πιστεύει ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης θα είχαν ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο εάν το ΔΝΤ είχε ακούσει τις συμβουλές του, οι οποίες ήταν «όχι στην ενίσχυση των δυτικών κυβερνήσεων, αλλά στη λύση συγκεκριμένων υποχρεώσεων, όπως η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και η αντιμετώπιση της ανεργίας».

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, σήμερα η μοίρα της ΕΕ εξαρτάται περισσότερο από ποτέ από το μέλλον της Ουκρανίας, επειδή έχει πάρει στους ώμους της, τη διευθέτηση της ενίσχυσης του Κιέβου.

Την ίδια στιγμή ο Σόρος πιστεύει ότι το ‘ουκρανικό μαϊντάν’ σε κάποιο βαθμό καθοδηγείται από τον εθνικισμό και εγείρονται ζητήματα αυτοδιάθεσης στη χώρα.

«Ήταν μια εξέγερση εναντίον του αυτοκρατορικού εθνικισμού της Ρωσίας εναντίον του Γιανουκόβιτς- δορυφόρου της Ρωσίας, που εξαρτιόταν πλήρως από την υποστήριξη του Πούτιν».

Σύμφωνα με τον Σόρος, ο Πούτιν βλάπτει τη ρωσική κοινωνία γιατί «σήμερα ο Πούτιν ενσωματώνει κάποια μορφή εθνικισμού, που βρίσκει απήχηση στη Ρωσία».
Ο Σόρος δημοσίευσε ένα άρθρο στη βρετανική εφημερίδα «The Gurdian» στο οποίο προειδοποιεί το Λονδίνο για μια πιθανή «Μαύρη Παρασκευή», την επομένη του δημοψηφίσματος, εάν ο πληθυσμός ψηφίσει έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τελετές των Δωδεκαθεϊστών ανήμερα της Κυριακής της Πεντηκοστής
Τελετές των Δωδεκαθεϊστών ανήμερα της Κυριακής της Πεντηκοστής

«Πάντες οι θεοί των εθνών δαιμόνια» (Ψαλμ. 95, 5). Ανήμερα της Πεντηκοστής οι Δωδεκαθεϊστές προχώρησαν σε μια νέα πρόκληση γιορτάζοντας...

Close