Την θέση της Εκκλησίας για το Μακεδονικό ζήτημα επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος

Ρεπορτάζ : Μάκης Αδαμόπουλος – Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης – Την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας για το Μακεδονικό ζήτημα επεσήμανε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Αυλώνα όπου βρέθηκε, για να παραστεί στα εγκαίνια της Λαογραφικής έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο.

Παρέστησαν Βουλευτές, Πολιτευτές, οι Δήμαρχοι Ωρωπού και Τανάγρας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, κλήρος και λαός της περιοχής.

Την έκθεση διοργάνωσαν από κοινού οι Αρβανίτες και οι Σαρακατσαναίοι του Αυλώνα, ενώ μίλησαν ο πρ. Βουλευτής και πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους συντελεστές της έκθεσης και αναφέρθηκε στην ιστορία των Αρβανιτών. Επεσήμανε, επίσης, ότι «σε μία εποχή δύσκολη χρειάζεται η επιστροφή στις ρίζες, διότι χωρίς ρίζες δεν έχουμε δέντρα, άρα ούτε φυλλωσιές και δε μπορούμε να περιμένουμε καρπούς», ενώ ευχήθηκε σε όλους να έχουν δύναμη για να συνεχίσουν να πραγματοποιούν αντίστοιχες εκδηλώσεις, οι οποίες αποτελούν επένδυση.

Μετά την λήξη της εκδήλωσης ο κ. Σούρλας κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να δώσει το μήνυμα ότι κανείς δε μπορεί να προδώσει την Μακεδονία και ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «δεν γινόμαστε Έλληνες μόνο μία στικγμή ή μία ημέρα. Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα.

Η Εκκλησία πήρε θέση. Είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνουμε πουθενά το όνομά μας, αλλά δεν είναι έργο της Εκκλησίας. Η Εκκλησία δεν κάνει συλλαλητήρια, οι πολίτες εξέλεξαν Βουλή και η Βουλή είναι υπεύθυνη για αυτά. Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι που ψηφίζουν και η Βουλή που διοικεί αυτόν τον τόπο».

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική παράσταση από παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο Απόστολος και το Ευαγγέλιο της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου, ΙΑ' Λουκά
Απόστολος και Ευαγγέλιο της Κυριακής

Κυριακὴ Α' Ματθαίου Ο δε Ιησούς απήντησεν εις αυτούς· “σας διαβεβαιώνω ότι σεις που με έχετε ακολουθήσει εδώ εις την...

Close