Την Ορθοδοξία, την Πατρίδα και την ελευθερία, την οφείλουμε εις τα Μοναστήρια

Τα Μοναστήρια είναι τα μάτια της Ορθοδοξίας μας, δια των οποίων βλέπει τον διάβολον και τον πολεμεί μέρα νύχτα. Γι’ αυτό εμποδίζει τους κεκλημένους να πάνε και τους άλ­λους αφήνει να κατηγοράνε.

Ένας Μοναχός αμελής είδε τον Διάβολο μία ημέρα και του λέγει:

«Τί κάθεσαι εδώ χωρίς υπακοή, προσευχή, ευχή, Κύ­ριε Ιησού Χριστέ… Δεν κατεβαίνης στο χωριό σου να βοηθή­σης τα αδέλφια σου στα χωράφια»; και ο Μοναχός απαντά. «Φυλάττω το Μοναστήρι». Τότε ο Διάβολος έγινε άφαντος. Αυτός δε έβαλε μετά προκοπή και αγίασε.

Την Ορθοδοξία, την Πατρίδα και την ελευθερία, αγαπητέ αναγνώστα, την οφείλουμε εις τα Μοναστήρια.

Αφού ο Κύριος έστειλε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και εκήρυξε επί 20 έτη και ήλθαν οι Έλληνες εις Θεογνωσίαν, τότε τους χάρισε και ο Κύριος την ελευθερίαν και την απολαμβάνουμε και εμείς σήμε­ρα.

Απόγονοι ενδόξων προγόνων, συνάμα και αγνώμονες, περιφρονούμεν τα Μοναστήρια και τις θυσίες των Μοναχών και λέμε δεν χρειάζονται είναι περιττά. Όσους καλεί ο Κύριος για την Αγγελική Πολιτεία μερικοί τους εμποδίζουν. Μα ο Κύ­ριος καλεί αλλά δεν βιάζει.

Αρκετοί, χωρίς να γνωρίζουν την αξίαν του Μοναχισμού τον διώκουν, κυρίως οι δημοσιογράφοι.

Πολλοί πλανώνται στην αρετή του Μοναχισμού. Μόνον ο Χριστός δεν πλανάται, γι’ αυτό και καλεί. «Καύχημα της Εκ­κλησίας», καλεί τους Μοναχούς ο Αββά Ισαάκ.

Το ότι καλεί ο Κύριος, αποδεικνύει ότι χρειάζονται και τα θέλει τα Μοναστήρια. Άλλωστε, ο Κοραής λέγει: «Όλα τα παληά της Θρησκείας είναι καλά διότι τα έφτιαξε ο Θεός εξ αρ­χής καλά.

Μη λοιπόν νεωτερίζουμε, τουτέστιν διορθώνουμε τον Θεό».

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Όσιος Παΐσιος: Θα κανονίσει ο Χριστός τις υποθέσεις του Έθνους
Όσιος Παΐσιος: Θα κανονίσει ο Χριστός τις υποθέσεις του Έθνους

Αν έμενε σ” εμάς αυτή η δουλειά, το τινάζαμε στον αέρα το Έθνος.

Close