Τι δήλωσε ο αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Ορους κ.Αρίστος Κασμίρογλου για τον ψευτογιατρό

Σύμφωνα με πρόσφατη επικοινωνία με τις Ι.Μονές στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, σε μοναστήρια και κελιά του Αγίου Όρους, αναφορικά με τον αυτοαποκαλούμενο γιατρό που είχε σχέσεις με το Άγιο Όρος αλλά κανένας στην ουσία δε γνωρίζει τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος. Αναφέραμε το πραγματικό όνομα του και το ψευδώνυμο του χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς περί των επισκέψεων του στο Άγιον Όρος .

Ας δούμε το ιστορικό της απάτης

Ο 47χρονος με το πρόσχημα της «θεϊκής» ιατρικής ιδιότητας αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά του. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον 15.000 ευρώ, και 58.000 ευρώ συνολικά από τους συγγενείς των τριών ασθενών που πέθαναν.

Τα χρηματικά ποσά τα έπαιρνε είτε σε μετρητά είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να φαίνεται ως οπισθογράφος. Με επιταγές πλήρωνε τα σχολεία των παιδιών του και άλλα… έξοδα σπιτιού.

e-amfia.gr

Μια επιταγή στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριοό που φοιτούν τα δύο παιδιά του φαίνεται να αποτέλεσε μία μικρή αφορμή της έρευνας και του εντοπισμού του. Κατάφεραν να τον βρουν από τη ροή του χρήματος της συγκεκριμένης επιταγής. Είχε γίνει η σύνδεση των στοιχείων από το ιδιωτικό σχολείο και έφτασαν στο σπίτι του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Ο 47χρονος είχε σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σε κάθε υποψήφιο θύμα έδινε διαφορετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς και e-mail.

O απατεώνας παρουσιαζόταν στα θύματά του ως άτομο που «κούραρε» πολιτικούς, επιφανείς επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη του Κλήρου. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συναντήσεών του με υποψήφια θύματά του, έστηνε εικονικές κλήσεις στο κινητό δήθεν για να δώσει τις συμβουλές του σε εξειδικευμένα αντικαρκινικά νοσοκομεία.

Οι συναντήσεις γίνονταν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ άλλες φορές πάλι σε καφέ ιδιωτικών κλινικών και σε καφέ ξενοδοχείου στην Κάντζα.

Το θράσος του ήταν τέτοιο που σε περίπτωση «λάθους» εξέτασης ενός ασθενούς πραγματοποιούσε άλλη εξέταση, η οποία φαινόταν… καθαρή, για βασίσει και να πείσει για την επιτυχία της πρωτοποριακής μεθόδου του! Hταν τόσο αδίστακτος που σε μια περίπτωση είχε καταφέρει να αποσπάσει 20.000 ευρώ από θύμα του, εν μέσω capital controls…

Απάτη με πρόσχημα της CIA

Το 2007 φέρεται να έχει εξαπατήσει γνωστό επιχειρηματία για να του πουλήσει αρχεία πρώην στελέχους της ΕΥΠ που ήθελε η… CIA και μετά δορυφορικά συστήματα από ΗΠΑ. Η υπεξαίρεση 53.000.000 ευρώ, η οποία ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν τελέστηκε ή όχι, εκδικαζόταν χθες αλλά αναβλήθηκε λόγω COVID-19. Το 2008, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος στο σπίτι όπου διέμενε στη Γλυφάδα.

O 47χρονος διατηρούσε ένα σπίτι-φρούριο στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, με πισίνα και γήπεδο τένις. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που χρησιμοποιήθηκε και DRONE, ήταν συναινετικός στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του αλλά δεν ήθελε να πει οτιδήποτε στους αστυνομικούς για την υπόθεση, κάτι που θα έκανε στον ανακριτή, όπως τους είπε. Λίγο αργότερα συνελήφθη και η σύζυγός του, η οποία μάλιστα άφησε τα παιδιά τους σε μία γειτόνισσα. Ο ίδιος εμφανιζόταν στους περίοικους ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Βαριές διώξεις  και στην σύζυγος του

Ο 47χρονος μαζί με τη σύζυγό του οδηγήθηκαν χθες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, με τη δικογραφία που είχε σχηματισθεί σε βάρος τους.

Ο εισαγγελέας τού άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και για το αδίκημα της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία ως τη Δευτέρα 22 Ιουνίου για να απολογηθεί.

Ερευνάται η τυχόν ποινική ευθύνη δύο ακόμη ατόμων, ιατρών στο επάγγελμα, για να διαπιστωθεί αν είχαν συμμετοχή στα εγκλήματα ή εάν ήταν και αυτοί θύματα εξαπάτησης του επικίνδυνου κομπογιαννίτη.

Αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Ορους κ.Αρίστος Κασμίρογλου

«Στο Αγιον Ορος δεν γνωρίζουμε αυτό το όνομα, ας μας πει σε ποιες Μονές πήγαινε. Μη διασύρουμε με τόση ευκολία το Αγιον Ορος ».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
ΕΚΤΑΚΤΟ: H ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες έχει φθάσει στο ”κόκκινο”

Στην αντεπίθεση περνάει το Παρίσι και σήμερα κατά της Τουρκίας. Πριν λίγο, Αξιωματούχος του Γαλλικού ΥΠΑΜ, ανέφερε πως τουρκικά πολεμικά...

Close