Τι θα κάνουν οι Ρώσοι , όταν θα αρχίσει το ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΤΙΡΝΤΙ;

Ενώ επίκειται η τουρκική εισβολή στην κουρδική περιοχή του Afrin και οι Κούρδοι συνεχώς ενισχύουν τις δυνάμεις τους, το μεγάλο ερώτημα που αιωρείται είναι τι στάση θα κρατήσουν οι Ρώσοι που μέχρι σήμερα έβλεπαν τους Κούρδους σαν συμμάχους στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αλλά και οι χάρτες που δημοσιεύουν οι ίδιοι οι Τούρκοι, οι Ρώσοι έχουν τουλάχιστον πέντε στρατιωτικούς σταθμούς στην περιοχή αυτή και εκεί υπάρχουν στρατοπεδευμένοι Ρώσοι στρατιώτες και τεθωρακισμένα.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ήδη έχουν επικοινωνήσει με τους Ρώσους και έχουν ζητήσει να αποχωρήσουν και μάλιστα, όπως ισχυρίζονται, ήδη οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται σταδιακά από τα σύνορα με την Τουρκία εν όψει της τουρκικής εισβολής.

Ενδιαφέρων έχει και οι αντιδράσεις πλην των Αμερικανών και της Δαμασκού, που έχει δηλώσει στον παρελθόν ότι μαζική είσοδος τουρκικών δυνάμεων στο έδαφος της θεωρείται εχθρική εισβολή.

Γεγονός είναι ότι αυτή η εξέλιξη θα ανάψει πολύ μεγάλες φωτιές που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε παγκόσμια σύρραξη.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Οι αλυσίδες του Αποστόλου Πέτρου(που βρίσκονται σήμερα)

Η μητέρα της Αυτοκράτειρας, Αθηναΐδα Ευδοκία, χάρισε στην κόρη της και τις αλυσίδες με τις οποίες ήταν δεμένος ο Απόστολος...

Close