Τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση για τον διαχωρισμό Κράτους, Εκκλησίας

του Γιώργου Θεοχάρη

Σχέδια διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας με αφορμή την συζήτηση που θα ανοίξει το προσεχές διάστημα για την αναθεώρηση του Συντάγματος απεργάζεται η κυβέρνηση.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά πρωτοβουλίες που θα συσπειρώσουν την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει πιεστεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα από τα επώδυνα μέτρα του μνημονίου αλλά και από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Για τον λόγο αυτό συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εισηγούνται να εντάξει στην ατζέντα της αναθεώρησης του Συντάγματος τον διαχωρισμό Κράτους Εκκλησίας, ενέργεια που θα ικανοποιήσει ένα κομμάτι της Αριστεράς μιας και αποτελεί πάγιο αίτημά της. Είναι δε ενδεικτικό ότι το τελευταίο διάστημα στον δημόσιο λόγο αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα και αρθρογραφίες που επισημαίνουν δήθεν την ανάγκη να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος των βουλευτών και υπουργών, να σταματήσει η προσευχή στα σχολεία και να αποσυρθούν οι χριστιανικές εικόνες από δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία.

Σε αυτό συνηγορεί και η προσεκτική τοποθέτηση που έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη.

Ο στενός συνομιλητής του πρωθυπουργού και αυθεντικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα μπορούσε να ζητηθεί η λαϊκή γνωμοδότηση για ορισμένα «επιμέρους Συνταγματικά ζητήματα» που θα απασχολήσουν «όπως οι διακριτοί ρόλοι Κράτους – Εκκλησίας». Στην ουσία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Υπο αυτά τα δεδομένα θα έχουν ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα οι επόμενες ενέργειες της κυβέρνησης αλλά και η αντίδραση της επίσημης εκκλησίας.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ποια είναι η βασική αιτία για το εγκεφαλικό;
Ποια είναι η βασική αιτία για το εγκεφαλικό;

Αν οι άνθρωποι άλλαζαν τον τρόπο ζωής τους τρία στα τέσσερα εγκεφαλικά (το 74%) θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Close