Τουρκία: ”Οι Έλληνες είναι έτοιμοι για όλα-Επεξεργάζονται σενάριο πολέμου”

Όι Τούρκοι καταλαβαίνουν πλέον πως με την Ελλάδα δεν είναι τόσο εύκολο να τα βάλεις. Η Άγκυρα έμαθε πριν λίγα 24ωρα τα τέσσερα σενάρια τα οποία επεξεργάζεται η Ελλάδα σε περίπτωση κρίσης.

Συγκεκριμένα:

”Η Ελλάδα θέλει σύγκρουση! Με την υποστήριξη της Ευρώπης, η Ελλάδα επεξεργάζεται σενάρια που θα κλιμακώσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο τον Σεπτέμβριο.
Τα τέσσερα πιθανά σενάρια

Το Πρώτο, σε περίπτωση αποστολής ενός ερευνητικού πλοίου το οποίο θα εμφανιστεί συνοδεία τουρκικών φρεγατών, αλλά δεν προχωρήσει άμεσα σε έρευνες, το Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) θα βρίσκεται, επίσης, εκεί με ανάλογο αριθμό πλοίων. Στην περίπτωση που οι έρευνες δεν προχωρήσουν, η παρουσία του Π.Ν. εκεί θα συνεχισθεί για όσο καιρό στην περιοχή μένουν και οι τουρκικές δυνάμεις. Πρόκειται για το πλέον ανώδυνο σενάριο και έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τις έρευνες του «Ορούτς Ρέις» στο ανατολικότερο σημείο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τον Οκτώβριο του 2018, όταν και είχε αντιμετωπιστεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς».

Το Δεύτερο, σε περίπτωση που το ερευνητικό απλώσει καλώδια για σεισμικές έρευνες, τότε υπάρχουν σαφείς εντολές για δι’ ασυρμάτου παραίνεση διακοπής τους. Διαφορετικά, έχει αποφασιστεί ότι τα καλώδια θα πρέπει να κοπούν ή έστω να εμποδιστούν από το να φθάσουν στον βυθό της Ανατολικής Μεσογείου.

Το τρίτο σενάριο είναι πιο απόμακρο και αφορά το ενδεχόμενο αποστολής πλωτού γεωτρύπανου. Σε αυτή την περίπτωση, οι εντολές είναι σαφείς. Το τρυπάνι δεν πρέπει να αγγίξει ποτέ τον βυθό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Και το τέταρτο σενάριο αφορά πιθανώς συνδυασμένη αποστολή ερευνητικών πλοίων σε διαφορετικά σημεία της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Και σε αυτή την περίπτωση οι εντολές αποτροπής της τέλεσης ερευνών ή γεωτρήσεων σε οποιοδήποτε σημείο από τη Ρόδο έως την Κρήτη είναι ευκρινείς.”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σύμμαχος των Τούρκων ο Πατριάρχης Αρμενίων για το θέμα της Αγίας Σοφίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Δεν έμαθαν να προσεύχονται
Διδαχές με αληθινά περιστατικά από τον Αγ.Πορφύριο  Καυσοκαλυβίτη προς τους γονείς

Διδαχές με αληθινά περιστατικά από τον Αγ.Πορφύριο  Καυσοκαλυβίτη, προς τους γονείς. Τι πρέπει να αποφεύγουν , όταν τα παιδιά τους...

Close