Τουρκία: Παρέλαβαν άρματα μάχης & ραντάρ εν μέσω πανδημίας

Τι γίνεται σε Έβρο-Αιγαίο-Α. Μεσόγειο.

Η πολιτική ελίτ με έδρα την Άγκυρα έχει πολύ ύποπτα σχέδια για αυτό το καλοκαίρι, μιας και εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παραλαμβάνουν πολεμικό υλικό όπως άρματα μάχης, ραντάρ, ενώ συνεχίζουν να μεταφέρουν όπλα στη Λιβύη και τη Συρία.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι 4 τουρκικές φρεγάτες είναι “παρκαρισμένες” μόνιμα σχεδόν έξω από τις ακτές της Λιβύης, ενώ τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία συνοδεύουν τουρκικά ερευνητικά σκάφη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.Ο τουρκικός στρατός παρέλαβε την πρώτη παρτίδα αρμάτων μάχης Kaplan μέσου μεγέθους εγχώριας παραγωγής, αναφέρει η ιστοσελίδα janes.com.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Τα πρώτα έξι άρματα μάχης Kaplan παραδόθηκαν στον τουρκικό στρατό από την τουρκική εταιρεία FNSS.

Το νέο αυτό οπλικό σύστημα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Modern Medium Tank (MMWT) από την τουρκική εταιρεία FNSS σε συνεργασία με την ινδονησιακή εταιρεία PT Pindad.

Marco Florian 🇮🇹🇺🇸🇪🇺🇨🇾🇬🇷🇮🇱🇪🇬@MarcoFlorianMED

🇹🇷🦠😡TURKEY & COVID-19 Unbelievable Turkish violations all over the Aegean, in Cyprus and in Evros. Not even the global pandemia stops Erdogan’s regime squalid asymmetric war. What a shame.

View image on Twitter
147 people are talking about thisΗ διάταξη του Kaplan MT μοιάζει με ένα οποιαδήποτε άρμα μάχης (MBT) με τον οδηγό στο κέντρο του εμπρόσθιου τμήμα του σκάφους, τον πυργίσκο καθώς και τον κινητήρα στο πίσω μέρος.

Το εσωτερικό έχει εργονομία για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πληρώματος σε συνθήκες μάχης. Η θέση του οδηγού προσφέρει ένα ενισχυμένο οπτικό πεδίο και εύκολη πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου και στα όργανα οδήγησης.

Το KAPLAN MT είναι επίσης εξοπλισμένο με σύστημα διαχείρισης πεδίου μάχης (BMS), ασύρματο σύστημα ενδοεπικοινωνίας πληρώματος, σύστημα πλοήγησης και αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης.

Το άρμα μάχης είναι εφοδιασμένο με τον πυργίσκο CMI Cockerill 3105 που διαθέτει ένα πυροβόλο των 105 mm υψηλής πίεσης με προηγμένο αυτόματο κλείστρο.

Το πυροβόλο 105 χιλιοστών μπορεί να πυροδοτήσει πυρομαχικά 105 χιλιοστών και μπορεί να εξουδετερώσει στόχους σε μέγιστη απόσταση 10 χιλιομέτρων. Το δευτερεύον σύστημα όπλων περιλαμβάνει ένα ομοαξονικό πολυβόλο 7.62 mm που είναι τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά του κύριου πυροβόλου όπλου.

Το KAPLAN MT παρέχει βαλλιστική προστασία STANAG 4569 επιπέδου 5 έναντι βλημάτων από άρματα μάχης, βλημάτων 14,5 χιλιοστών και 155 χιλιοστών. Μπορεί να αντέξει έκρηξη 10kg TNT. Επίσης είναι εξοπλισμένο με εκτοξευτήρες βομβίδων καπνού και διαθέτει σύστημα για ΑΡΒΧΠ πόλεμο.

Το όχημα τροφοδοτείται από έναν πετρελαιοκινητήρα νέας γενιάς που συνδέεται με ένα πλήρως αυτόματο ηλεκτρονικό κιβώτιο ταχυτήτων. Προσφέρει αναλογία ισχύος προς το βάρος 20hp / t,ενώ το  καύσιμο παρέχεται από δύο ξεχωριστές δεξαμενές καυσίμου.

Το σύστημα ανάρτησης του KAPLAN MT διαθέτει σύστημα ράβδων στρέψεως που προσφέρουν υψηλή κινητικότητα τόσο σε αστικό περιβάλλον όσο και σε συνθήκες ανώμαλου εδάφους.

Κάθε πλευρά περιλαμβάνει έξι διπλούς τροχούς ενώ το όχημα μπορεί να λειτουργεί σε ακραίες θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ -32 ° C και 55 ° C. Το άρμα μάχης έχει μέγιστη ταχύτητα 70km / h και μέγιστη ακτίνα δράσης 450km.

TheTop10News@TheTop10News2

Ukraine Has Developed Tank ‘Shields’ For Turkey
Source: National Interesthttps://thetop10news.com/2020/03/21/ukraine-has-developed-tank-shields-for-turkey/ 

Ukraine Has Developed Tank ‘Shields’ For Turkey | TheTop10News

Turkish/Ukrainian defense cooperation has stepped up significantly in the past few years, with Turkey building on Ukraine’s strengths of armor and anti-armor technology. One of the more interesting…

thetop10news.com

See TheTop10News’s other Tweets

H Τουρκία παρέλαβε, επίσης από την Ουκρανία  ένα κινητό ραντάρ επιτήρησης αέρος MARS-L μέγιστου βεληνεκούς 150 χιλιομέτρων.

Το ραντάρ εκπέμπει στην L Band, μία συχνότητα η οποία «αποκαλύπτει» τα εξαιρετικά χαμηλού ίχνους ιπτάμενα αντικείμενα με χαρακτηριστικά stealth και είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό στις παρεμβολές. Εκτός του ραντάρ η Τουρκία παρέλαβε και δύο (2) οχήματα υποστήριξης.

Το MARS-L λειτουργεί στη ζώνη συχνοτήτων L και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις ηλεκτρονικές παρεμβολές και θα το τοποθετηθεί στη τουρκική βάση της Badirma, όπου εδρεύουν αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Επίσης η τουρκική Αεροπορία παρήγγειλε από τις ΗΠΑ 100 βλήματα αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς AIM-9X Block.2 Sidewinder της παρτίδας παραγωγής 20 (Lot.20).

Ο τύπος των AIM-9X Sidewinder που θα παραλάβει η Τουρκία δεν είναι γνωστός. Ενώ λοιπόν η Τουρκία πολεμά με την πανδημία και ο τουρκικός λαός μαστίζεται από τα κρούσματα, ο Ερντογάν προετοιμάζεται για κάτι πιθανόν πιο μεγάλο στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο.

Ο ίδιος δεν έχει να περιμένει τίποτα τους επόμενους μήνες σε σχέση με τον τουρισμό ή οτιδήποτε άλλο, ενώ η λαϊκή δυσαρέσκεια για τα προβλήματα που βιώνει η χώρα, σε συνδυασμό με τις ανθρώπινες απώλειες σε Συρία και Λιβύη γιγαντώνονται καθημερινά.

Το σχέδιο για τον νέο σουλτάνο είναι απλό και αφορά πιθανόν μια νέα πρόκληση κατά της Ελλάδος με την προσπάθεια διενέργειας ερευνών εντός της ελληνικής ΑΟΖ τώρα, που δεν έχει να χάσει οικονομικά τίποτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πειραιάς : Πεδίο μάχης το λιμάνι από Αφγανούς μετανάστες
Ελλάδα: Παραμονή 25ης Μαρτίου Κοινή Υπουργική Απόφαση για 28 Hot Spot σε όλη την Ελλάδα

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΝΤΡΩΜΕΝΗ,...και γεμίζει με 28 Hot Spot με υπουργική απόφαση.Τι δεν καταλαβαίνεις Έλληνα ανήμερα της Εθνικής Εορτής....

Close