Τουρκία: Σμήνη από εκατομμύρια ακρίδες-Yπόνοιες για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού

Εικόνες που θυμίζουν τις 10 πληγές του Φαραώ θυμίζουν επαρχίες από το κτύπημα εκατομμυρίων ακρίδων που εισέβαλαν στην Τουρκία από Ιράκ και Ιράν, καταλαμβάνοντας τη νότια πλευρά της τουρκικής επικράτειας.

Τα εκατομμύρια των ακρίδων επιτίθενται σε γεωργικές εκτάσεις προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες, φέρνοντας τους Τούρκους αγρότες, θύματα της κατάστασης σε μεγάλη απόγνωση, να ζητούν μέτρα από την τουρκική κυβέρνηση.

Mete Sohtaoğlu@metesohtaoglu

Widespread breeding of desert locusts in Kenya, Ethiopia and Somalia represent an unprecedented threat to food security in the Horn of Africa. Now locust swarms spread to Middle East.
📸

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Mete Sohtaoğlu@metesohtaoglu

📹 Locust swarms heading to from
Video from

Embedded video

50 people are talking about this

Παράλληλα, μυστήριο επικρατεί για τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Ο έλεγχος από την Τουρκία των ειδικών τεστ, μέσω των οποίων τεστάρονται οι τυχόν ασθενείς του κορωνοϊού, τροφοδοτεί τεράστιες ανησυχίες σχετικά με την πιστότητα του, γράφει το περιοδικό National Inter

Κοντά στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό; – Ισραηλινοί επιστήμονες στέλνουν θετικά μηνύματα – Αναμένονται ανακοινώσεις τα επόμενα 24ωρα

“Μέχρι σήμερα, η Τουρκία έχει κάνει περίπου 2.500 τεστ. Η έλλειψη τυχόν εντοπισμένων θετικών περιπτώσεων, προκάλεσε υποψίες στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, διότι αν το τεστ βγει αρνητικό, τότε δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να αποδειχθεί η ύπαρξη του ιού στην Τουρκία”, δήλωσε ο Δρ Ergin Koçyıldırım, παιδίατρος καρδιολόγος και βοηθός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Pittsburg’s School.

Μια πηγή σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε στην ιστοσελίδα Ahval ότι η κυβέρνηση ελέγχει τη διανομή των τεστ και δεν επιτρέπει στα νοσοκομεία να παραγγέλνουν ανεξάρτητες εναλλακτικές λύσεις από το εξωτερικό.

Η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι τα δικά της τεστ ανίχνευσης του ιού είναι τα ταχύτερα και τα πιο ακριβή στον κόσμο. Ενώ τα περισσότερα τεστ ανίχνευσης γενικά δίνουν αποτελέσματα δοκιμών σε περίπου 24 ώρες, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα δικά της βγάζουν αποτελέσματα σε 90 λεπτά.

Παρά τους ισχυρισμούς του αμερικανικού υπουργείου Υγείας ότι έχουν εξαχθεί τουρκικά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Koçyıldırım δήλωσε ότι “εξ όσων γνωρίζει, δεν υπήρχε ούτε ένα ίδρυμα ή εργαστήριο σε καμία χώρα που να χρησιμοποιεί τα τουρκικά τεστ”.

Ο Koçyıldırım είπε επίσης ότι η λογοκρισία από την τουρκική κυβέρνηση εμπόδισε τους πολίτες της χώρας αυτής να λάβουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και ο ίδιος αναμένει μια πιθανή καταστροφή να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

“Η Τουρκία είναι η χώρα με τους περισότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους στον κόσμο, η οποία έλαβε ήδη νέες νομικές ενέργειες εναντίον χρηστών κοινωνικών μέσων και δημοσιογράφων που επικρίνουν την προσέγγιση ανίχνευσης κορωνοϊού στην χώρα”, δήλωσε ο Koçyıldırım.

“Η Τουρκία μαστίζεται από μια συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και βασίζεται πάρα πολύ στα έσοδα από τον Τουρισμό. Εάν οι τουρίστες σταματήσουν να επισκέπτονται την Τουρκία φέτος, η οικονομία της χώρας μπορεί να καταρρεύσει. Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν αναφέρθηκε θετική υπόθεση του ιού για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο Koçyıldırım

Οι άσχημες σχέσεις και η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και του τουρκικού ιατρικού συλλόγου (TMA), μιας ανεξάρτητης ιατρικής και επαγγελματικής ένωσης που στοχεύει στην προστασία και προώθηση της δημόσιας υγείας στην Τουρκία, θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει ένα λίαν προβληματικό παράγοντα για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον ιό, έγραψε σε κοινωνικό μέσο ο Koçyıldırım.

“Παρά τις προσπάθειές τους να συνεργαστούν κατά τη διάρκεια της έκρηξης του κορωνοϊού, η TMA ανακοίνωσε ότι δεν έχει υπάρξει καμιά απάντηση από την κυβέρνηση”, δήλωσε ο ίδιος.

Υπάρχουν πληροφορίες και φήμες (μη επιβεβαιωμένες) ότι τα κρούσματα στη γειτονική Τουρκία ξεπερνούν κατά πολύ το νούμερο που ανακοίνωσε η Άγκυρα, θέτοντας, πιθανόν σε κίνδυνο εκατομμύρια ανθρώπους.

Εάν και εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, αυτό δικαιολογεί και την πρεμούρα του Ερντογάν να προκαλέσει πιθανό πολεμικό επεισόδιο με την Ελλάδα σε Έβρο και Αιγαίο, ειδικά το τελευταίο διάστημα, με “όπλο” τους χιλιάδες δυστυχισμένους μετανάστες.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Νυχτερινή απόπειρα εισβολής στον Έβρο: Έβγαλε την «αύρα» ο στρατός κατά “οπλισμένων” μεταναστών

Οπλισμένοι με χημικά και μολότοφ επιχειρούν να εισβάλουν στον Έβρο οι μετανάστες από την τουρκική πλευρά, με πλήρη καθοδήγηση από...

Close