Τουρκία : 100 άτομα συνελήφθησαν για σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης

Περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές, την Δευτέρα για ανάμιξη σε σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης καθώς ανήκαν και στο κίνημα του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, Fethullah Gulen.

H τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στην γνωστή κατασκευαστική εταιρία Dymankaya και στην τράπεζα Bank Asya, όπου 105 άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με το AFP.

Συνολικά έγινε προσαγωγή πάνω από 40 υπαλλήλων της τράπεζας και 45 επιχειρηματιών.

Δύο υψηλά στελέχη της κατασκευαστικής ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με το Anadolou Αgency.

«Τα μέλη του διοικητικού μας συμβουλίου κλήθηκαν για κατάθεση στο Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων την Δευτέρα το πρωί», ανέφερε ανακοίνωση της Dymankaya.

Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για χρηματοδότηση «τρομοκρατικής οργάνωσης» με αρχηγό τον Gulen, που κατοικεί στις ΗΠΑ.

Οι συλληφθέντες φέρονται να προσφέρουν χρηματοδότηση 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο κίνημα του Gulen από το 2004 μέχρι το 2015.

Κατηγορούνται επίσης για διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας.

Αρχικά οι εισαγγελείς εξέδωσαν 140 εντάλματα και αναμένονταν περισσότερες συλλήψεις.

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι ο Gulen βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική οργάνωση Fethullah και επεξεργάζεται σχέδιο ανατροπής του Ερντογάν.

Σύμφωνα και με το άρθρο μας I.Mπασμπούγ: «Να καταδικάσουμε τον δολοφόνο του Ρώσου πιλότου για να τα βρούμε με Ρωσία» – Αντιδρούν οι στρατιωτικοί στην Άγκυρα, στο προσκήνιο πραξικόπημα; οπαδοί του Γκιουλέν μαζί με στρατιωτικούς διαφωνούν με την πολιτική Ρ.Τ.Ερντογάν που οδηγεί στο χάος την Τουρκία όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.

Βλέπουν ότι η Ρωσία την αποσταθεροποιεί σε πολλά μέτωπα ενώ ο Ερντογάν δέχεται πολλές ψυχολογικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να βλέπει πιθανότητα πραξικοπήματος παντού…

πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Με πλούσια δώρα η Ορθόδοξη Αλήθεια

Αυτή την Τετάρτη η «Ορθόδοξη Αλήθεια» κυκλοφορεί με μοναδικές προσφορές. Μαζί με την εφημερίδα δυο θρησκευτικά βιβλία, ένα cd με ύμνους...

Close