Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο μέσα στην «Καταιγίδα»

Τουρκικά μαχητικά που παραβίασαν πριν από λίγη ώρα το FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου πραγματοποίησαν πτήση πάνω από το νησί Καλόγηροι σε ύψος 29.000 ποδών. Η νέα αυτή πρόκληση συνέβη τη στιγμή που στην περιοχή το Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει ένα μέρος της άσκησης «Καταιγίδα».

Συγκεκριμένα στις 11:40 το πρωί τέσσερα τουρκικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και στις 11:56 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από τους Καλόγηρους σε ύψος 29.000 ποδών.

Τα τουρκικά μαχητικά στη συνέχεια διαχωρίστηκαν και εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 12:23 τα δύο πρώτα και στις 12:16 τα άλλα δύο. Όλα μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Είναι προφανές πώς οι Τούρκοι ήθελαν να δηλώσουν παρουσία στο Αιγαίο και συγκεκριμένα σε μία περιοχή που το Πολεμικό Ναυτικό σε συνεργασία με την Αεροπορία διεξάγουν μέρος της άσκησης «Καταιγίδα». Τα διάφορα γυμνάσια γίνονται μεταξύ Λήμνου, Σαμοθράκης και Θάσου και περιλαμβάνουν και βολές με πραγματικά πυρά.

Ωστόσο, οι Τούρκοι με NAVTEX που έχουν εκδώσει έχουν δεσμεύσει και αυτοί περιοχή ανατολικά της Λέσβου για τη διεξαγωγή άσκησης, αλλά αυτή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ενέργεια αντίδρασης στην ελληνικά «Καταιγίδα».

Τις τελευταίες δύο ημέρες μάλιστα οι Τούρκοι προβαίνουν σε μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου (40 χθες και 41 προχθές) προκειμένου να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο ανατολικά Αιγαίο και να δώσουν την αίσθηση (περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση) πώς «είμαστε και εμείς εδώ».

Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίζονται και το μήνυμα που εκπέμπεται από την πλευρά των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων είναι πώς δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Εγκεφαλικό: Ποια η σχέση με τα αυτιά

Μια ματιά στην επιδερμίδα των αυτιών είναι ίσως αρκετή για να προβλέψουμε ένα επερχόμενο εγκεφαλικό επεισόδιο, δείχνει μια νέα επιστημονική...

Close