Τουρκικό σχέδιο αποσταθεροποίησης στον Έβρο-Εισβολή χιλιάδων μεταναστών

Μυστική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, με την συμμετοχή Ευρωπαίων, Αμερικών και στελεχών της FRONTEX, αλλά και εκπροσώπου του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος ήταν αρχικά να παραστεί αλλά τελικά έστειλε στενό συνεργάτη του, πραγματοποιήθηκε χθες στην Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, πάνω από 50 στελέχη από ευρωπαϊκές χώρες, τις ΗΠΑ, την FRONTEX που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Έβρου, φυσικά της Ελληνικής Αστυνομίας, της Συνοριοφυλακής, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και της γνωστής εταιρείας Intracom, η οποία έχει αναλάβει την ηλεκτρονική παρακολούθηση των συνόρων με διάφορα συστήματα, συμμετείχαν στην συγκεκριμένη συνάντηση-σύσκεψη.

Μάλιστα στη συνέχεια δείπνησαν σε ταβέρνα της Νέας Βύσσας, αφού νωρίτερα επισκέφθηκαν τον γνωστό φράχτη που έχει τοποθετηθεί στην περιοχή και στα σύνορα με την Τουρκία και ο οποίος λειτουργεί κάπως αποτρεπτικά στην πιο εύκολη είσοδο προσφύγων και λαθρομεταναστών στην χώρα μας.

Δημιουργεί προφανώς ερωτηματικά η μυστικότητα που τηρήθηκε και το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό. Ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι ισχύουν οι πληροφορίες για την συγκέντρωση περίπου 50.000 λαθρομεταναστών στην περιοχή της Αδριανούπολης, οι οποίοι ετοιμάζονται να περάσουν μέσω του ποταμού Έβρου στην Ελλάδα και πως ενδεχομένως θα αντιμετωπιστούν τα… κύματα αυτά αν επιχειρήσουν μαζικά να βρεθούν στην χώρα μας.

Απόρρητο: roula_manika

Εξάλλου τις τελευταίες ημέρες είναι γνωστό ότι υπάρχουν αυξημένες ροές, καθώς και κρούσματα διαρρήξεων και εισόδου σε σπίτια των χωριών του βορείου Έβρου.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μία ταινία φόρος τιμής στα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων

A true story έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην κινηματογραφική αίθουσα του παιδικού μουσείου Stepping Stones Museum (303 West...

Close