Τουρκικό χτύπημα σε εκκλησία! Έχτισαν την είσοδο

Σταματημό δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις σε ελληνορθόδοξους ναούς. Το νέο παριστατικό έλαβε χώρα σε μια ΕλληνΟρθόδοξη Εκκλησία που βρίσκεται στην περιοχή Tralleis της Τουρκίας (Αϊδίνι).
Εκεί λοιπόν χτίστηκε ένα τείχος που κλείνει τις δύο εισόδους. Είναι άγνωστο ποιος έχτισε το τείχος, αλλά η παρουσία του τείχους καταδικάστηκε από τον επικεφαλής του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της επαρχίας.

Φημολογείται ότι ο Δήμος Didima είχε εγκαταστήσει τον τοίχο επειδή ήθελε να εκδώσει άδειες προκειμένου τα κοντινά εστιατόρια να σερβίρουν αλκοόλ.

Σύμφωνα με το νόμο, το αλκοόλ δεν μπορεί να πωληθεί σε απόσταση 100 μέτρων από ένα λειτουργικό θρησκευτικό ίδρυμα. Η εκκλησία βρίσκεται σε μια λίστα που υποτίθεται παρέχεται προστασία από τις αρχές. Η εκκλησία υποτίθεται ότι αναστηλώθηκε το 2007, αλλά η διαδικασία ήταν πραγματικά καταστροφική και η εκκλησία παραμένει σε αποσύνθεση.

Από τη μία πλευρά, είναι καλό που το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανέφερε αυτό το ζήτημα στην εισαγγελία. Η εκκλησία δεν θα έπρεπε να έχει τείχο γύρω από τις εισόδους, και θα πρέπει να φροντίζεται από τις αρχές. Από την άλλη πλευρά, αυτό είναι μια σταγόνα στον ωκεανό αφού οι πολλές κενές εκκλησίες της Τουρκίας χρησιμοποιούνται συχνά ως πηγή εισοδήματος για επισκέψεις από τουρίστες, ακόμη και μετατρέπονται σε τζαμιά. Η Τουρκία θεωρεί αυτές τις εκκλησίες ως ιστορικά κομμάτια του παρελθόντος.

pentapostagma.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Στο Αυτόφωρο οι αρνητές της μάσκας-Τι αναφέρει η εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Τι αναφέρει η εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Close