Τούρκος και Μουσουλμάνος ο…. Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το ακούσαμε και αυτό! Μετά τις «συγκλονιστικές» αποκαλύψεις του Ερντογάν ότι οι μουσουλμάνοι… ανακάλυψαν την Αμερική πολύ πριν από τον Χριστόφορο Κολόμπο, τώρα ένας Τούρκος Χότζας που εμφανίζεται και σαν ιστορικός και στενός φίλος του ίδιου του Ερντογάν, υποστηρίζει ότι ο γνωστός Άγγλος συγγραφέας, Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ήταν… μουσουλμάνος τουρκικής καταγωγής!!!

Συγκεκριμένα ο Kadir Mısırlıoğlu, Τούρκος χότζας που εμφανίζεται και σαν ιστορικός, δήλωσε δημοσιά πως ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ ήταν μουσουλμάνος και ότι το πραγματικό μουσουλμανικό του όνομα ήταν «Şeyh Pir» που στα αγγλικά έγινε Σαίξπηρ, (σημειωτέον ότι το όνομα Pir σημαίνει Γέροντας-Καλόγερος).

kadir_misiroglu_shakespeare_muslumanmis_ve_adi_seyh_pirmis_h113744_a5ad8

Τις εντυπωσιακές αυτές δηλώσεις, ο Kadir Mısırlıoğlu τις έκανε επί τη ευκαιρία της μεγάλης μουσουλμανικής εορτής του Μπαϊράμι στο τουρκικό κανάλι Beyaz TV και πήραν τόση μεγάλη έκταση ώστε ενδιαφέρθηκε το BBC και το Reuters, ενώ η άποψη αυτή μεταδόθηκε στην Βρετανία από τον μουσουλμανικό κόσμο και έγινε αφορμή συζητήσεων εν όψη του Μπαϊράμι.

Είναι γνωστό πως οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι όλοι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, Σωκράτης, Πλατών, Αριστοτέλης και άλλοι, ήταν… τουρκικής καταγωγής, αλλά φαίνεται αυτό δεν τους αρκούσε και τώρα προχώρησαν και πιο πέρα.

Μην ξεχνάμε ότι ο Αδάμ και η Εύα ήταν…τουρκικής καταγωγής!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η γνώσις περί Θεού είναι όρασις του Θεού
Η γνώσις περί Θεού είναι όρασις του Θεού

Η γνώσις περί Θεού είναι όρασις του Θεού.

Close