Το Αγιο Ορος εορτάζει την Επέτειο του ΟΧΙ-Δοξολογία στον Ι.Ν.του Πρωτάτου

Eπίσημη Δοξολογία τελέστηκε σήμερα επί του εορτασμού της επετείου του Ιστορικού Έπους του 1940, στον , παρουσία του πολιτικού Διοικητού του Αγίου Όρους Αρίστου Κασμίρογλου, των μελών της Ιεράς Επιστασίας, των αντιπροσώπων των Ιερών Μονών, των τοπικών αρχών και ευλαβών προσκυνητών, όπου ανέπεμψαν και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ηρωϊκώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων κατά τον εν Βορείω Ηπείρω πολέμω του 1940.

Ακολούθως, μοναχοί και λαϊκοί μετέβησαν στο Συνοδικό της Ιεράς Κοινότητας, για το καθιερωμένο αγιορειτικό κέρασμα. Τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας ευχήθηκαν στους παρισταμένους, ενώ με ιδιαίτερη ευλάβεια αναφέρθηκαν στα θαυμαστά γεγονότα με τα οποία περιβάλει διαχρονικά η Υπεραγία Θεοτόκος το γένος των Ορθοδόξων Ελλήνων. Την Αθωνιάδα Σχολή εκπροσώπησε ο π. Γεώργιος Βατοπαιδινός μαζί με μαθητές της Αθωνιάδας, συμμετέχοντας προσευχητικά στην εορταστική εκδήλωση.

   

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ήμουν άθεος μέχρι που πέθανα (Συγκλονιστικό!)

Ό Τζένκινς είχε εκπαιδευτεί στην Ακαδημία «Αντμιραλ Φάρεϊγκατ, προετοιμαζόμενος για την Άννάπολη ή για την Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού των...

Close