Το ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ;;;

 

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από λίγες μέρες ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου είχε δηλώσει προκλητικά ότι η Τουρκιά είναι έτοιμη να «καθαρίσει» το Αιγαίο και να προασπίσει τα συμφέροντα της όπως το κάνει και στο Αφρίν, ( εδώ υπάρχει ερώτημα).

Χτες το βράδυ είχαμε τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου από το τουρκικό και μόνο την τελευταία στιγμή αποφθέχτηκε η βύθιση του με πλήρωμα 27 άτομα,

Σήμερα το πρωί ο Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές προς Ελλάδα και Κύπρο να μην κάνουν το ατόπημα γιατί θα βρουν αντιμέτωπες τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Αυτές οι ένοπλες δυνάμεις τα έχουν βρει μάλλον σκούρα στο Αφρίν και αναζητούν ένα αντιστάθμισμα για να αναπτερώσουν το ηθικό τους.

Η κατάσταση εκεί μετά από 25 μέρες τουρκικής εισβολής έχει προκαλέσει ένα μεγάλο αδιέξοδο καθώς οι Κούρδοι μάχονται με μεγάλο πείσμα προκαλώντας σοβαρές απώλειες στην τουρκική πλευρά.

Όταν η Τουρκία προκαλεί μια κρίση, την κρίση αυτή την έχει προγραμματίσει και την έχει σχεδιάζει πριν από καιρό. Εξαίρεση ήταν η κρίση των Ιμίων το 1996, όταν τότε η τουρκική στρατιωτική ιεραρχία είχε οδηγηθεί από την Τσιλέρ σε μια ανεξέλικτη κρίση.

Στην σημερινή συγκυρία το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έχει σχεδιάσει μια κρίση στο Αιγαίο για να στρέψει την προσοχή και στο εσωτερικό και εξωτερικό και κυρίως της Αμερικής, προσδοκώντας μια πανωλεθρία της ελληνικής πλευράς, καθώς θεώρει ότι η Ελλάδα έχει περιέλθει σε αδυναμία προάσπισης της ακεραιτότητας της.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά το πολιτικό κατεστημένο ασχολείται με το να βρίζει ο ένας τον άλλο και να απειλεί ο ένας τον άλλο σε ένα αηδιαστικό και αισχρό πολιτικό κλίμα.

Αν δεν συνέρθουμε όλοι, το κόστος θα είναι εθνική συμφορά και τότε κανείς δεν θα γλυτώσει και θα πρέπει όλοι αυτοί οι «κύριοι» να θυμούνται το Γουδί.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πώς γίνεται γνωστό στον άνθρωπο το θείο θέλημα;

Με την επίμονη αναζήτησή του και την άρνηση του δικού μας θελήματος. Την αυταπάρνηση εφάρ­μοσε και ο Κύριός μας με...

Close