Το Ισλαμικό Κράτος στοχεύει την Ευρώπη

Αίσθηση κάνει δημοσίευμα του Associated Press, το οποίο επικαλούμενο αξιωματούχους ασφαλείας αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει εκπαιδεύσει τουλάχιστον 400 μαχητές έχοντας στόχο την Ευρώπη μέσα από σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με το AP η ακραία ισλαμική οργάνωση έχει εν μέρει αυτονομημένους πυρήνες, που εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η προειδοποίηση προέρχεται από ευρωπαϊκούς και Ιρακινούς αξιωματούχους μυστικών υπηρεσιών, καθώς και από έναν Γάλλο νομοθέτη, που είναι εξοικειωμένοι με δίκτυα των τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι μαχητές δέχονται εντολές για το πώς θα βρουν τον κατάλληλο χρόνο, τόπο αλλά και μέθοδο για να εκπληρώσουν τις αποστολές τους.

Οι ανησυχητικές αυτές αναφορές έρχονται την ώρα που το Βέλγιο θρηνεί τους νεκρούς από τις φονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και ενώ οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία που αφορούσε ολόκληρη την Ευρώπη, προειδοποιώντας ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις εξακολουθούν να σχεδιάζουν επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Μάλιστα, τα θύματα στις Βρυξέλλες θα μπορούσαν να ήταν πολύ περισσότερα καθώς όπως αποκάλυψε την Τετάρτη ο Βέλγος εισαγγελέας, ο μεγαλύτερος εκρηκτικός μηχανισμός που είχαν δημιουργήσει οι δράστες, δεν εξερράγη. Τον συγκεκριμένο μηχανισμό μετέφερε ο Ναζίμ Λαχράουι, ενώ σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, τα εκρηκτικά περιείχαν νιτρικό αμμώνιο.

parapolitika.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Συναξάρι 7-11,Άγιοι Τριάντα τρεις Μάρτυρες «οἱ ἐν Μελιτινῇ»
Τελικά, η προσωπική θέση ενός Αγίου, είναι αποδεκτή από την Εκκλησία;

Το ασφαλές κριτήριο είναι η ευλαβική τήρηση των παραδεδομένων της πίστεώς μας, αυτό δηλαδή που είναι το κύριο χαρακτηριστικό των...

Close