Το ισλαμικό κράτος ετοιμάζει όπλα μαζικής καταστροφής

 

Πρώην επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος του βρετανικού στρατού προειδοποίησε ότι το «ισλαμικό κράτος» στο εγγύς μέλλον θα δημιουργήσει ή θα αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής, με ανυπολόγιστες συνέπειες για Ευρώπη και Ρωσία αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα .
Ο πρώην επικεφαλής  του τμήματος ερευνών του συντάγματος ΑΡΒΧΠ( Ατομικός ραδιοβιολογικός Χημικός Πόλεμος) του Βρετανικού Στρατού Δρ Hamish de Bretton-Gordon,  προειδοποίησε ότι η εμφάνιση της ομάδας των τρομοκρατών του « Ισλαμικού Κράτους» , με όπλα μαζικής καταστροφής είναι θέμα χρόνου.

Όπως σημείωσε ο εμπειρογνώμονας σε ένα συνέδριο για την ασφάλεια στο Λονδίνο, ο κίνδυνος από μια έκρηξη πυρηνικής βόμβας από τους τζιχαντιστές, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη έχει «αυξηθεί σημαντικά», ειδικά μετά την ρωσική στρατιωτική παρέμβαση στην Συρία , και την θετική αντιμετώπιση των ομάδων των ισλαμιστών μαχητών .

Ο Μπρέτον Γκόρντον σημείωσε ότι η χρησιμοποίηση χημικών όπλων από τον ISIS για παράδειγμα, είναι θέμα χρόνου.
«Οι ισλαμιστές μαχητές της τρομοκρατικής αυτής ομάδας δεν κρύβουν την πρόθεση τους να αποκτήσουν όπλα μαζικής καταστροφής.

Την ίδια στιγμή είναι αποδεδειγμένο ότι είναι σε θέση να παράγουν οι ίδιοι τα όπλα αυτά από τα αποθέματα ουρανίου που κατ’εσχεσαν στην Μοσούλη», είπε ο εμπειρογνώμονας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή επιστημόνων που δουλεύουν για τον ISIS , με σκοπό την ανάπτυξη χημικών και πυρηνικών όπλων.

Σύμφωνα με τον Βρετανό επιστήμονα , με 40 εκατομμύρια δολάρια , είναι πλέον εύκολο να αγοράσει κάποιος ένα κιλό ουρανίου υψηλού βαθμού εμπλουτισμού, αναφέρει και η εφημερίδα Express.

 

Ο Βρετανός ειδικός πιστεύει ότι οι πόλεις στο Ιράκ και της Ρωσίας είναι πιο ευάλωτες σε επιθέσεις με χημικά και πυρηνικά όπλα από τις τρομοκρατικές ομάδες των εξτρεμιστών. Το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιο ασφαλές λόγω της «υψηλής ειδίκευσης» στην ασφάλεια και στην ανίχνευση τέτοιων υλικών.

Ο Μπρέτον Γκόρντον είπε ότι το FBI εμπόδισε τέσσερις απόπειρες από στελέχη του «οργανωμένου εγκλήματος» να μεταφέρουν στους τζιχαντιστές ραδιενεργό υλικό.

Η δημοσίευση σημειώνει ότι η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον έχει διαθέσει περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια για ένα πρόγραμμα που αφορά την αντιμετώπιση της εξτρεμιστικής ιδεολογίας στην βρετανική κοινωνία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, και άρθρο μας με τίτλο (Τα τελευταία πέντε χρόνια τέσσερις φορές το «Ισλαμικό Κράτος» προσπάθησε να αγοράσει πυρηνικά υλικά!), κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, οι μυστικές υπηρεσίες της Μολδαβίας σε συνεργασία με το FBI ανέτρεψαν τέσσερις προσπάθειες να πουληθούν στην μαύρη αγορά πυρηνικά υλικά στους αντάρτες του « ισλαμικού κράτους» (IG).

Από την άλλη πλευρά οι ρωσικές αρχές ευρίσκονται σε εγρήγορση διότι θεωρούν πολύ πιθανή μια τέτοια επίθεση από Τσετσένους Τζιχαντιστές. Τι έχουμε να δούμε σε όλον τον κόσμο ακόμα…

pentapostagma

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
ΝΔ: Από το πρωί στις κάλπες για τον επόμενο πρόεδρο

Δίχως προβλήματα εξελίσσεται από τις 7.00 το πρωί η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ,

Close