Το Ισλαμικό Κράτος κρατά 3.400 γυναίκες και κορίτσια των Γιαζίντι σκλάβες

Η Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα, Γιαζίντι ακτιβίστρια – πρώην ερωτική σκλάβα των τζιχαντιστών, δήλωσε ότι από την έναρξη της εκστρατείας του ιρακινού στρατού για τη Μοσούλη, στις 17 Οκτωβρίου 2016, δεν έχει απελευθερωθεί σχεδόν καμία σκλάβα Γιαζίντι από όσες κρατάνε οι τζιχαντιστές.

«3.400 γυναίκες και κορίτσια Γιαζίντι παραμένουν σκλαβωμένες από το Ισλαμικό Κράτος για σεξουαλική χρήση. Μόνο ελάχιστες απέδρασαν από την αρχή της επιχείρισης για τη Μοσούλη», είπε.

«Πρόσφατα μου τηλεφώνησαν οικογένειες Γιαζίντι ζητώντας βοήθεια για να σώσουν τις γυναίκες και τα κορίτσια τους από την αιχμαλωσία του Ισλαμικού Κράτους», πρόσθεσε.

«Μια μητέρα μου είπε ότι για να σώσει τη 16χρονη κόρη της από τη σεξουαλική σκλαβιά πρέπει να πληρώσει 15.000 δολάρια λύτρα που δεν τα έχει. Ακόμα και για τις γυναίκες των Γιαζίντι που υπάρχει μια πιθανότητα να σωθούν [με καταβολή λύτρων], δεν υπάρχει οικονομική υποστήριξη για γίνει η δουλειά. Είναι απίστευτος πόνος», τόνισε.

Όταν οι ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν τον Αύγουστο του 2014 στις κοινότητες των Γιαζίντι στο βορειοδυτικό Ιράκ, βίασαν, υποχρέωσαν σε γάμους και εξισλαμισμούς χιλιάδες γυναίκες και ανήλικα κορίτσια που κατέληξαν ερωτικές σκλάβες.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, μέχρι τον Αύγουστο του 2016, το Ισλαμικό Κράτος κρατούσε σκλάβους 1.935 γυναίκες των Γιαζίντι και 1.846 άνδρες.

Στις 24 Οκτωβρίου έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 70 γυναίκες και παιδιά των Γιαζίντι απελευθερώθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις στα πλαίσια της επιχείρισης για τη Μοσούλη.

 

ΠΗΓΗ: tribune.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Δεν είναι εύκολο για τους ανθρώπους να αποδεχθούμε στην καρδιά μας ότι έχουμε αμαρτίες
Δεν είναι εύκολο για τους ανθρώπους να αποδεχθούμε στην καρδιά μας ότι έχουμε αμαρτίες

Δεν είναι εύκολο για τους ανθρώπους να αποδεχθούμε στην καρδιά μας ότι έχουμε αμαρτίες, ότι υπάρχει μολυσμός στην ψυχή και...

Close