Για καταστροφή της Ελλάδας έως το 2020 έκανε λόγο ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, ο οποίος επιτέθηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τον «όργανο των ιμπεριαλιστών».

«Κοιτάξτε, χρόνια τώρα το λέμε για την Ελλάδα, αλλά σήμερα θα εξηγήσω την είδηση που διαβάζω εδώ για ‘το τέλος της Ελλάδας’» ανέφερε και διάβασε την παρακάτω είδηση:

«Τα λιμάνια της τα πούλησε στους Γερμανούς, τους σιδηροδρόμους της στους Ιταλούς και τώρα άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες της χρεοκοπίας. Το γραφείο προϋπολογισμού της ελληνικής βουλής χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας».

Στη συνέχεια ο ίδιος εκτιμά ότι «μέχρι το 2020 αναμένεται η επίσημη καταστροφή της Ελλάδας. Πούλησαν τα πάντα, οι τράπεζές της πέρασαν στα χέρια των Γερμανών. Τίποτα δεν έμεινε στα χέρια τους. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα περιμένουν τα γερμανικά και τα ιταλικά προϊόντα. Υπάρχει μια ταινία για 300 Σπαρτιάτες που πέφτουν ηρωικά. Για μένα θα πρέπει να ξαναέρθουν οι 300 του Λεωνίδα στην Ελλάδα, γιατί δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Η καταλήστευση της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλη, που ο ελληνικός λαός δεν το αντιλαμβάνεται.

Ο Τσίπρας που δεν φορά γραβάτα, θα σταματούσε τον ιμπεριαλισμό… Μα ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπός τους. Θα θυμάστε, υπήρχε ένας υπουργός Οικονομικών που κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα, ένας ακαδημαϊκός, τον υπουργό αυτόν τον ξήλωσαν. Το είχα αναφέρει στην εκπομπή αυτή παλαιότερα. ‘Θα τον ξηλώσουν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και μετά η Ελλάδα θα υπογράψει συμφωνία με το ΔΝΤ’ το είχα πει. Αφού ξήλωσαν τον υπουργό Οικονομικών, φέρανε έναν Άγγλο και ο Άγγλος έγινε υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης και έτσι υπέγραψαν. Εμείς τα είχαμε πει στην εκπομπή μας αυτά προτού γίνουν.

«Το μοντέλο του ιμπεριαλισμού δεν αλλάζει. Οι χώρες χρεώνονται, βυθίζονται σε κρίση, μεταφέρουν τα υπάρχοντα του λαού και μετά αλλάζουν απλά κυβερνήσεις. Και στην Τουρκία το 2001 το ίδιο πράγμα έκαναν. Έστειλαν τον Κεμάλ Ντερβίς στην Τουρκία για να βάλει ιμπεριαλιστική τάξη, τον διόρισαν Ρωμαίο διοικητή στην Τουρκία. Αλλά ευτυχώς που βρέθηκε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί να χαλάσει το παιχνίδι τους», δήλωσε ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν και συμπλήρωσε:

«Εγώ τους λυπάμαι τους Έλληνες, γιατί είναι θύματα του ιμπεριαλισμού».

Tαυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα η αεροπορική άσκηση Anadolu Kartali 2013/1 με έδρα την 3η  αεροπορική Βάση μαχητικών αεροσκαφών (AJÜ) στο Ικόνιο με σαφή προσανατολισμό σε Αιγαίο και Κύπρο ειδικά μετά την ανακοίνωση των εργασιών από την TOTAL στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ .

Η Διοίκηση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (Hv.K.K.), στο δελτίο τύπου της, αναφέρει ότι η άσκηση θα περατωθεί  στις 17 Νοεμβρίου 2017.

«Στην άσκηση εκτελείται τακτική εκπαίδευση COMAO  (Composite Air Operation), όπου γίνεται συνδυασμός μοιρών αεροσκαφών διαφορετικών τύπων αεροσκαφών σε μαζικές εξόδους που στοχεύουν σε σύνθετους στόχους.

Η εκπαίδευση υλοποιείται σε ρεαλιστικό περιβάλλον δράσης αυξάνοντας  το επίπεδο εκπαίδευσης των συμμετεχόντων, καταλήγει» η ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΑ.

Συμμετέχουν αεροσκάφη F-16, F-4 2020,  αεροσκάφη υποκλοπών CN235, ελικόπτερα AS-532 Cougar ελικόπτερα , UAV- UCAV και επίλεκτο προσωπικό στην ειδική εκπαίδευση ορόσημο για την ΤΗΚ, σύμφωνα με την Άγκυρα.

Πληροφορίες αναφέρουν την εμπλοκή περίπου 53 αεροσκαφών και ελικοπτέρων όλων των τύπων και από τα τρία όπλα,  ενώ υπάρχει συμμετοχή και της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού επιτελείου τα επονομαζόμενα «Bordo Barelli» προφανώς σε προσομοίωση επιχειρήσεων  σε ελληνικά νησιά ή στην κυπριακή ΑΟΖ .

Σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές η αεροπορική άσκηση «Anadolu Kartali 2017»  αποτελεί μία από τις πάρα πολύ σοβαρές ασκήσεις της ΤΗΚ.

Αποτελεί γεγονός που τυγχάνει μεγάλης προσοχής από τους επιτελείς του  ελληνικού Πενταγώνου , λόγω  φυσικά των «αναγόμενων» διαπιστώσεων για την επιχειρησιακή κατάσταση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, και κυρίως λόγω του επιθετικού προσανατολισμού της Άγκυρας σε Αιγαίο και Κύπρο.

Η άσκηση διεξάγεται, στο  εκπαιδευτικό κέντρο της τουρκικής Αεροπορίας, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της 3ης Αεροπορικής Βάσεως στο Ικόνιο, το οποίο θα αποτελέσει την  βάση που θα διαδραματίσει καίριο ρόλο σε μελλοντικές  πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Δωδεκανήσων και της Κύπρου λόγω εγγύτητας.

Σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο η άσκηση , ειδικά φέτος,  θα διεξαχθεί σε ένα άκρως σκληρό επιχειρησιακό περιβάλλον που θα προσομοιάζει απόλυτα με πολεμικές επιχειρήσεις , όχι μόνο για σκοπούς εκπαιδεύσεως των πιλότων που ήρθαν από την «εφεδρεία» , αλλά κυρίως  για την διαπίστωση της ικανότητας εκτελέσεως σύνθετων πολεμικών επιχειρήσεων , ενόψει και των εξελίξεων και  με το Κουρδιστάν.

Στην άσκηση που αποτελεί ουσιαστικά διακλαδική επιχείρηση,  θα ασκηθούν και άνδρες της  «Bordo Berelli», της γνωστής δύναμης που υπακούει αποκλειστικά στον Τούρκο Α/ΓΕΕΔ, σε αποστολές ελευθέρων πτώσεων σε επιλεγμένους στόχους και σε συνθήκες ημέρας και νύχτας.

Επίσης θα συμμετάσχουν 750 άτομα όλων των ειδικοτήτων που θα υποστηρίζουν την όλη άσκηση ενώ, σύμφωνα με άλλες πηγές  αναμένεται να συμμετάσχουν σε πτήσεις τα τουρκικής κατασκευής UCAV με την εκτόξευση πυραύλων σε επίγειους στόχους πετώντας μαζί με αεροσκάφη F-16 , όπως τα BAYRAKTAR Τ2 ,  ΑΝΚΑ.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία  φέρεται να έχει την ικανότητα διεξαγωγής σύνθετων επιχειρήσεων ενώ το τουρκικό επιτελείο «διατυμπανίζει» παντού στο ΝΑΤΟ (χωρίς να τους ακούει κανένας)  ότι η τουρκική αεροπορία έχει την ικανότητα ρίψης 1.200 τόνων  βομβών και πυραύλων αέρος-εδάφους ημερησίως, εκ των οποίων οι 700 τόνοι μπορούν να ριχθούν  σε νυκτερινές επιχειρήσεις.

Μιλάμε για  κατευθυνόμενα βλήματα αέρος-εδάφους ΑGΜ-65G και  κατευθυνόμενες βόμβες GBU-10 και GBU-12.

Η ουσία είναι ότι το τουρκικό επιτελείο αεροπορίας βάζει τους περίπου 300 πιλότους που ανακάλεσε από την εφεδρεία,  να γράψουν ένα «τακτικό διαγώνισμα» στον αέρα,  για να εκτιμήσει την αποτελεσματικότητα  τους σε πιθανές πολεμικές επιχειρήσεις , τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο αλλά και σε Συρία και Ιράκ.

Τους υπενθυμίζουμε όμως ότι οι Έλληνες ομόλογοι τους είναι εκεί αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους αν και εφόσον απαιτηθεί από τις «συνθήκες» , μαζί με την αμέριστη βοήθεια των Αγίων Ταξιαρχών ( που εορτάζουν σήμερα) αποτελώντας τους ακοίμητους φρουρούς στο ελληνικό Αιγαίο μας.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=eVlT_2jMZsc