Το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας θα υποδεχθεί η Εκκλησία της Ελλάδος

 

Το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας θα υποδεχθεί η Εκκλησία της Ελλάδος

Το ιερό λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, που για πρώτη φορά εδώ και 1000 χρόνια μεταφέρεται σε Ορθόδοξη χώρα, υποδέχεται την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαΐου στις 18:30 η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.Το ιερό λείψανο που φυλάσσεται τους τελευταίους δέκα αιώνες στην Ιταλία, έρχεται με τή συγκατάθεση του Ρωμαιοκαθολικού Πατριάρχη της Βενετίας και του Βατικανού για 15 ημέρες στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως ευλογία με αφορμή την έναρξη των εορτασμών για τα 80 χρόνια από της ιδρύσεως της.Η υποδοχή του ιερού σκηνώματος θα γίνει από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής κοντά στο Αιγάλεω. Το ιερό σκήνωμα θα μεταφερθεί πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου, ενώ θα αποδοθούν τιμές από την Πολιτεία και το Στράτευμα, αφού η Αγία είναι η προστάτιδα του Πυροβολικού.Κατά τή διάρκεια τῶν 15 ημερών θα λειτουργήσει παράπλευρα του Ιερού Ναού δράση για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, ενημέρωση για θέματα οικογένειας και πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων και έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (09.00-13.00, 16.00-20.00).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στην Αθήνα από την Βενετία αεροπορικώς.Θα προηγηθεί τελετή παραδόσεώς του στην ελληνική αντιπροσωπεία στη βασιλική του Αγίου Μάρκου.Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος θα είναι ο πρώτος που θα υποδεχθεί την Αγία επί ελληνικού εδάφους.Στη συνέχεια θα σχηματιστεί αυτοκινητοπομπή, η οποία θα κατευθυνθεί στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Εκεί, στην συμβολή της Ιεράς Οδού και Ελευθερίου Βενιζέλου (ύψος Praktiker) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος θα υποδεχθεί επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού το ιερό σκήνωμα, το οποίο θα τοποθετηθεί στον κιλλίβαντα.Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας όπου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα παραλάβει το ιερό λείψανο για να μεταφερθεί εντός του ιερού Ναού όπου θα τελεσθεί Δοξολογία παρουσία των Πολιτειακών, Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών και άλλων φορέων.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Δίχως νόημα…(video).Καλή ακρόαση

Δίχως νόημα... Mε την εκπληκτική μελωδική ερμηνεία από τον Μιχάλη Κωνσταντινίδη

Close