Το μεγάλο σκάνδαλο της Μασονικής Στοάς στην Ελλάδα

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας φέρνει αντιμέτωπο με κακουργήματα τον υπεύθυνο του λογιστηρίου και τους στενούς συνεργάτες του, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στοιχεία που δείχνουν υπεξαίρεση, ύψους δύο εκατ. ευρώ, έχει στα χέρια της η Οικονομική Αστυνομία, η οποία διενήργησε έλεγχο στη Μεγάλη Στοά που στεγάζεται στο κτήριο της Αχαρνών.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού, αλλά και η έρευνα των εισαγγελικών αρχών οδήγησαν ήδη στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης καθώς και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σ’ αυτήν σε βάρος του λογιστή της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και των συνεργατών του.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις καταγγελίες μέλους της Τεκτονικής Στοάς, που έκανε λόγο για παρατυπίες στη διαχείριση των συνδρομών των μελών.

Παρότι η καταγγελία αναφερόταν σε υπεξαίρεση ύψους 350.000 ευρώ, η έρευνα δεν άργησε να διαπιστώσει πως η «μαύρη τρύπα» στο Τεκτονικό Ίδρυμα είχε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η Οικονομική Αστυνομία που διενήργησε τον έλεγχο διαπίστωσε διαρροές δύο εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια των ετών 2006-2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα προέκυψε ακόμα ότι η Στοά δεν κατέβαλε ΦΠΑ, με αποτέλεσμα το ΣΔΟΕ να προχωρήσει ήδη στον άμεσο καταλογισμό απόδοσης ΦΠΑ ύψους 28.000 ευρώ.

Ενδεικτικό των παρατυπιών της Μεγάλης Στοάς ήταν η αποκάλυψη πως δεν είχε εκδοθεί ούτε καν ΑΦΜ που να συνοδεύει τα οικονομικά στοιχεία που καταγράφονται στα βιβλία του Τεκτονικού Ιδρύματος.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Βασικές διαφορές μεταξύ Ορθοδόξου Εκκλησίας και Παπισμού

Η βασική διαφορά μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Παπισμού βρίσκεται στην διδασκαλία περί της ακτίστου ουσίας και ακτίστου ενεργείας...

Close