Το προσφυγικό απειλεί τον τουρισμό

Ευθύνες στην Ελλάδα και προειδοποιήσεις για την απειλή και το πλήγμα που θα δεχθεί η η χώρα μας αλλά και η Ευρώπη στον τομέα του τουρισμού εάν δεν μειωθούν οι ροές των μεταναστών προς την Ευρώπη, επιρρίπτει στη χώρα μας ο ξένος Τύπος. Με δημοσιεύματα όπως αυτό της Le Figaro καταγράφεται η επικίνδυνη κατάσταση, με την Ελλάδα όπως αναφέρει η εφημερίδα να μπαίνει σε καραντίνα…!

Ειδικότερα η γαλλική Le Figaro, με τίτλο «Ελλάδα: Η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πίεση» προειδοποιεί ότι η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο αν κλείσουν τα σύνορα και παγιδευτούν εδώ οι μετανάστες.

Γράφει αναλυτικά:

«Η Κομισιόν προειδοποίησε την Ελλάδα ότι «παραμέλησε σοβαρά τις υποχρεώσεις της» στον τρόπο διαχείρισης των συνόρων της και της επέβαλε να πάρει δραστικά μέτρα, σε διάστημα τριών μηνών.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα παραμένει στη ζώνη Σένγκεν προσωρινά, αλλά ο ορίζοντας αρχίζει να γίνεται απειλητικός για την τουριστική περίοδο που έρχεται. Η Κομισιόν και ο Γιούνκερ έστειλαν και στις άλλες πρωτεύουσες μια μυστική έκθεση στην οποία περιγράφουν τι παραμέλησε η Ελλάδα στο ζήτημα των προσφύγων. Είναι η αρχή μιας διαδικασίας η οποία μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο των συνόρων, γύρω από την Ελλάδα, από τον ερχόμενο Μάιο.

Το δεύτερο βήμα θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, όταν οι 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν θα επικυρώσουν το σχέδιο της Κομισιόν. Η Αθήνα θα πρέπει στους επόμενους τρεις μήνες να ελέγξει τα θαλάσσια σύνορά της, με την βοήθεια της ευρωπαϊκής ένωσης. Σε περίπτωση αποτυχίας, μια Σύνοδος Κορυφής θα μπορούσε να δώσει το πράσινο φως για το κλείσιμο των συνόρων, διάρκειας έξι μηνών, η οποία θα μπορεί να ανανεωθεί δύο φορές.

Η Ελλάδα δεν θα εξαιρεθεί ούτε θα αποβληθεί από τη ζώνη Σένγκεν, ισχυρίζονται στις Βρυξέλλες, αφού αυτή η προσωρινή «καραντίνα» προβλέπεται από τον κώδικα Σένγκεν. Οι έλεγχοι εξόδου θα εφαρμόζονται στα λιμάνια και στα αεροδρόμια, αφού η Ελλάδα δεν έχει χερσαία σύνορα με τις υπόλοιπες χώρες της ζώνης Σένγκεν.

Αλλά η πίεση ανεβαίνει για την Ελλάδα, η οποία έχει τον τουρισμό ως πρώτη του βιομηχανία».

parapolitika

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τα λό­για που λες τα παίρνει ο διάβολος
Πως πρέπει να λειτουργεί ο σωστός Πνευματικός Ιερέας

Πολλές φορές ενώ μιλάμε για τον Χριστό χάνουμε τον Χριστό, ενώ ομιλούμε για τον Σταυρό,

Close