Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά η Τουρκία να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παροτρύνουν την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί το δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία…
όπως κατοχυρώνεται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και να επιτρέψει την επανέναρξη της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Επιπλέον, καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει σε όλες τις θρησκευτικές ομάδες να εκπαιδεύσουν ξανά τους κληρικούς τους στη χώρα».

Σε αυτή τη δήλωσε προχώρησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφορικά με την 50η επέτειο από το κλείσιμο και αναστολή λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Και, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την τουρκική κυβέρνηση, η οποία μισό αιώνα πριν αποφάσισε να εθνικοποιήσει όλα τα Ανώτατα Ιδρύματα της Χώρας ή να κλείσει όσα δεν πείθονταν προς αυτή την κατεύθυνση, συμπλήρωσε: «Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης λειτούργησε για 127 χρόνια και το κλείσιμό της στερεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μία σχολή κατάρτισης για τους ορθόδοξους κληρικούς στην Τουρκία, το σπίτι της για 1690 χρόνια. Από το κλείσιμο της Χάλκης και μετά, όσοι επιθυμούν να γίνουν Ορθόδοξοι κληρικοί αναγκάστηκαν να πάνε στο εξωτερικό για την εκπαίδευσή τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Σοκαριστικό βίντεο από τον πανίσχυρο σεισμό των 8,2 Ρίχτερ την Αλάσκα

Σοκαριστικό  βίντεο

Close