Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων

Υπό άκρα μυστικότητα το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Υγείας

ετοιμάζουν την άρση των περιοριστικών μέτρων με τον προγραμματισμό να δείχνει τα μέσα Μαΐου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ στα μέσα Μαΐου θα ανεβάσουν ρολά μικρά εμπορικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ τα ξενοδοχεία μεταφέρονται για τις αρχές Ιουλίου.

Σε ότι αφορά τα σχολεία εξετάζεται τη τμηματική επάνοδος των τάξεων και η λειτουργία δύο βαρδιών.

Απόρρητο: roula_manika

Συμφωνα με πληροφορίες ο Κ. Μητσοτάκης έχει δώσει την τελευταία εβδομάδα ρητές οδηγίες στον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια για να καταστρώσει ένα σχέδιο τμηματικής εξόδου της χώρας από την κρίση.

Ένα τέτοιο σχέδιο, που βασίζεται σε διεθνή μοντέλα και στη βέλτιστη δυνατή εμπειρία, έχει παρουσιαστεί ήδη στον πρωθυπουργό ο οποίος έχει εξουσιοδοτήσει αντιστοίχως τα υπουργεία Ανάπτυξης, Παιδείας και Τουρισμού να καταστρώσουν ανάλογα σχέδια βάση προτεραιοτήτων.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή αυτών των σεναρίων θα παίξει η συνολική επαναξιολόγηση των περιοριστικών μέτρων τις πρώτες ημέρες μετά το Πάσχα και ο πτωτικός ρυθμός της νόσου.

Κυβερνητικά στελέχη πάντως ξεκαθαρίζουν ότι τα αυστηρά μέτρα για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες θα εξακολουθούν να ισχύουν έως το τέλος Μαΐου ενώ το μέτρο των συναθροίσεων για πάνω από 10 άτομα θα αρθεί στις 10 Μαΐου.Η κυβέρνηση μελετά εναλλακτικά σενάρια και για την εκπαίδευση μετά την οριστικοποίηση της διεξαγωγής των Πανελληνίων στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. μαγαζιά, σχολεία και ξενοδοχεία.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η Ανάσταση του Λαζάρου
Ανάσταση του Λαζάρου: Γιατί μόνο ο Ευαγγελιστής Ιωάννης την αναφέρει

Γιατί μόνο ο Ευαγγελιστής Ιωάννης αναφέρει το μέγιστο γεγονός της Ανάστασης του φίλου του Χριστού Λαζάρου , (Ιωανν. κεφ. 11),...

Close