Το 55% των Ρώσων δεν βλέπουν ποιος μπορεί να ανταγωνιστεί τον Πούτιν

Η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Levada-Centr, με κύριο θέμα τι θα ψήφιζαν οι Ρώσοι στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, έδειξε έξι μήνες πριν από την διεξαγωγή τους ότι 55% των Ρώσων δεν βλέπουν να υπάρχει κάποιος άλλος υποψήφιος, που θα μπορούσε να ανταγωνισθεί τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Αυτή ήταν και η απάντηση τους στο ερώτημα, ποιόν άλλον θα ψήφιζαν σε περίπτωση που ο Ρώσος πρόεδρος απέσυρε την υποψηφιότητα του στις εκλογές. Αν μάλιστα συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε ο πολιτικός που θα ήταν επικρατέστερος να διεκδικήσει την προεδρία θα ήταν ο νυν πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπως δήλωσε το 8% των ερωτηθέντων.

Το 28% των Ρώσων που προτίθενται να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές του 2018, δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιόν θα ψηφίσει. Ωστόσο σχεδόν τα δύο τρίτα των Ρώσων θα ψηφίσουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Levada-Centr, (πριν ένα μήνα θα τον ψήφιζε το 60%).

Ιδιαίτερα χαμηλή είναι η δημοτικότητα του ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, αλλά και του ηγέτη του ακροδεξιού Φιλελευθέρου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Ζιρινόφσκι, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο καθένας τους θα συγκέντρωνε από 2%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2001, θα ψήφιζαν υπέρ του Ζιρινόφσκι το 6% και υπέρ του Ζιουγκάνοφ το 8% των Ρώσων. Υπέρ του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι θα ψήφιζε το 1%, ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ (τον Σεπτέμβριο του 2011 η δημοτικότητα του ήταν στο 17%) συγκέντρωσαν ποσοστά μικρότερα του 1%.

Δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι θα ψηφίσουν όσοι συνήθως δεν συμμετέχουν στις εκλογές, κυρίως οι ηλικιωμένοι, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου που είναι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών της ρωσική υπαίθρου, όπως επίσης και οι δυσαρεστημένοι με την σημερινή πολιτική, καθώς και οι νέοι που είναι υπέρ του Πούτιν αλλά δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν στις εκλογές. Όπως επισημαίνει ο διευθυντής του Levada –Centr Λεβ Γκουντκόφ, «πρόκειται για μια αδρανή μάζα που είναι δύσκολο να κινητοποιηθεί, εκτός εάν συμβεί κάποιο σημαντικό πολιτικό γεγονός στην εξωτερική πολιτική».

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Χαμός για το Αβέρωφ: Ουρές σχηματίζουν οι Θεσσαλονικείς για να το επισκεφθούν

Ουρές σχηματίζουν οι επισκέπτες κάθε ηλικίας, που επιθυμούν να δουν από κοντά το ιστορικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Close