Τρία τεχνητά νησιά στην Προποντίδα και τον Εύξεινο Πόντο σχεδιάζει η Τουρκία

Τρία τεχνητά νησιά σχεδιάζεται να δημιουργηθούν στις εξόδους της Προποντίδας και του Εύξεινου Πόντου και θα αποτελέσουν πηγές χρηματοδότησης για την κατασκευή του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ. Στο πλάνο, μάλιστα, είναι η κατασκευή κατοικιών και καταστημάτων επάνω σε αυτά τα νησιά.

Τα έσοδα από την οικονομική εκμετάλλευση των τεχνητών νησιών θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του Καναλιού. Οι υπεύθυνοι του έργου σχεδιάζουν να κατασκευάσουν τρία νησιά, αλλά το μέγεθος και η τοποθεσία τους θα εξαρτηθούν από τις μελέτες και το χώμα που θα βγει από τη διάνοιξη του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης.

Περίπου 2,7 δισ. κυβικά μέτρα χώματος υπολογίζεται ότι θα μετακινηθούν κατά την κατασκευή του Καναλιού, που αναμένεται να αρχίσει φέτος.

Πρόκειται για μια διώρυγα που θα διχοτομεί την ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης και είναι κομμάτι των «τρελών σχεδίων» που είχε προαναγγείλλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν διεκδικούσε την πρωθυπουργία της χώρας πριν από αρκετά χρόνια.

Το νέο κανάλι ναυσιπλοΐας θα παρακάμπτει τον Βόσπορο και στοχεύει στην ελαχιστοποίηση κίνησης των πλοίων. Το μεγαλεπίβολο έργο προορίζεται να είναι έτοιμο για την 100ή επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 2023.

 

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Οι πέντε τρόποι της μετανοίας
Οι επτά σωματικές πράξεις της μετανοίας

Στην πρακτική των Πατέρων, που αναλύουμε αναφέρονται επτά σωματικές πράξεις στις οποίες στηρίζονται οι τρόποι και τα έργα της μετάνοιας.

Close