Τρίχρονη με άσθμα σώθηκε χάρη σε πρωτοποριακή μέθοδο

-Το παιδί έχει διαγνωστεί με οξεία μυοκαρδίτιδα

και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας
Μάχη για να βρεθεί μόσχευμα καρδιάς για τη μικρή Χριστίνα, ένα 8χρονο κορίτσι από την Πάτρα που έχει διαγνωστεί με οξεία μυοκαρδίτιδα και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, δίνουν οι γιατροί που την έχουν αναλάβει. Το παιδί αντιμετωπίζει και νεφρολογικά προβλήματα, γι’ αυτό και κάθε λεπτό είναι κρίσιμο για τη ζωή του

Συναγερμός έχει σημάνει και στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος πραγματοποιεί αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό ενός μοσχεύματος ακόμα και από το εξωτερικό. Τα διαθέσιμα μοσχεύματα που υπάρχουν στη χώρα μας δεν είναι πολλά, καθώς λίγοι άνθρωποι παίρνουν την απόφαση για δωρεά οργάνων. Την κατάσταση έχει επηρεάσει αρνητικά και η πανδημία του κορονοϊού.

Το ιστορικό από την αρχή

Τη ζωή ενός τρίχρονου κοριτσιού κατάφεραν να σώσουν οι γιατροί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και τη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, μετά από σοβαρή κρίση άσθματος που υπέστη το νήπιο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Και απέδειξαν για μία ακόμα φορά την αξία της επιστήμης και των επιστημόνων.Οι γιατροί εφάρμοσαν μια πρωτοποριακή μέθοδο, με τη χρήση μείγματος ηλίου, στο κοριτσάκι, το οποίο έφτασε στο Καραμανδάνειο σε ημιθανή κατάσταση.

Λεπτό προς λεπτο η σωτηρία της μικρή Βιολέτας
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrastimes.gr, η μικρή Βιολέτα διασωληνώθηκε στο Καραμανδάνειο όπου υπήρχε έμπειρη αναισθησιολόγος –κάτι που θεωρήθηκε μια ευτυχής συγκυρία.

«Το βαρύ άσθμα είναι ίσως η πιο δύσκολη διασωλήνωση που μπορεί να γίνει» είπε ο Διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης.

Και συνέχισε: «Είναι πολύ σημαντικό που έτυχε να είναι εκεί μια έμπειρη γιατρός γιατί είναι πολύ δύσκολη κατάσταση η διασωλήνωση, δεν είναι καθόλου απλό πράγμα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην κ. Τρίγκα (σ.σ. το όνομα της αναισθησιολόγου) για αυτό όπως και στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ που έκαναν τη διακομιδή σε αυτές τις τόσο κρίσιμές συνθήκες».Μάλιστα, η αναισθησιολόγος συνόδευσε τη μικρή μέχρι τη ΜΕΘ, όπου υπάρχει μονάδα χορήγησης ηλίου. «Είμαστε η μοναδική ΜΕΘ που διαθέτει αυτό το σταθμό ηλίου. Ξέρετε όταν ένας ασθενής έχει πολύ σοβαρό άσθμα όπως εν προκειμένω η τρίχρονη, απειλείται άμεσα η ζωή του. Κλείνουν οι βρόγχοι και δεν μπορεί να μπει αέρας. Αυτό το μίγμα διεισδύει στους στενωμένους βρόγχους και εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος χρόνος για να κρατηθεί ο ασθενής στη ζωή. Έτσι έγινε και με τη μικρή μας η οποία ήταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και την κρατήσαμε στη ζωή» τόνισε ο κ. Ηλιάδης.

Είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιείται ο σταθμός ηλίου σε ασθενή και η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται σε παιδί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος ευχαριστεί Ελλάδα – Κύπρο για την στήριξή στην ιεραποστολή

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα και την Κύπρο

Close