Τραγανά μπισκότα σε 10΄ (χωρίς αυγά)
Μοναδικά που απλά θα σας εντυπωσιάσουν ! μυρωδάτα και τραγανά. Θα τα θέλετε πάντα να βρίσκονται μέσα στο σπίτι σας. Φτιάξτε τα τώρα γιατί είναι πολύ εύκολα. Καλή επιτυχία
μερίδες 17
χρ.πρ 10΄
χρ.ψησ 14΄-20΄
Υλικά
2 φλ.τσαγ αλεύρι για κάθε χρήση
3 φλ.τσαγ νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
2 κ.γλκ μπέικιν πάουντερ
½ φλ.τσαγ ξηρό καρπό τριμμένα (καρύδια, αμύγδαλα) ή καρύδα
1 πρέζα αλάτι
1 φλ.τσαγ ανάλατο αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ φλ.τσαγ κρυσταλλική ζάχαρη
4 κ.σ κονιάκ
2 βανίλιες σκόνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
125 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (ή δάκρυα σοκολάτας σκούρα και λευκή)
Διαδικασία
Σε ένα μικρό μπόλ κοσκινίστε με την σήτα (σκεύος για το κοσκίνισμα) το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπόλ ρίξτε το βούτυρο, το κονιάκ, τους ξηρούς καρπούς, την ζάχαρη, το ξύσμα, την βανίλια.
Προσθέστε το αλεύρι, της νιφάδες βρώμης, και την σοκολάτα.
Ανακατέψτε απαλά για 2΄μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώστε λαδόκολλά σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι σούπας πάρτε από την ζύμη και κάνετε μπαλάκια.
Τοποθετήστε πάνω στην λαδόκολλα το ένα σε απόσταση 3 εκ. από το άλλο για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 c και Ψήστε αντιστάσεις πάνω κάτω στην προτελευταία σχάρα για 14΄ -20΄λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα.
Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε για 30΄να κρυώσουν.
Γιώργος Λέκκας,Greekpress.gr
email:lekkas.ge@yahoo.gr
Τα σχόλια είναι κλειστά.