Τραγανή μηλόπιτα με κρέμα βανίλιας και μήλα
Μερίδες 8
Χρ. Πρ 20΄
Χρ. Ψης 40΄
Υλικά
για τη ζύμη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλκ μπέικιν πάουντερ
4 κ.σ ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50 γρ.)
100 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
για την γέμιση
60 γρ. σταφίδες μαύρες
30ml ρούμι
5 μήλα κομμένα κυβάκια
1 φακελάκι κρέμα άνθους αραβοσίτου, βανίλια
4 κ.σ ζάχαρη
500ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
για το πασπάλισμα
αμύγδαλο φιλέ
Ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Σε ένα µπολ ρίχνουμε το ρούµι, τις σταφίδες και αφήνουμε για 1 ώρα να μουλιάσουν.
Για τη ζύµη: Βάζουμε στον κάδο του µίξερ το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και µε το γάντζο (εξάρτηµα του µίξερ) ανακατεύουμε σε µεσαία ταχύτητα, µέχρι να έχουμε µια µαλακή και ομοιογενή ζύµη. Την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30΄. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C, αντιστάσεις. Ανοίγουμε µε τον πλάστη τη ζύµη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες σε φύλλο πάχους 2-3 εκ. Βουτυρώνουμε τη φόρµα µε ένα πινέλο, βάζουμε το φύλλο στον πάτο της ταρτιέρας και τρυπάμε µε ένα πιρούνι. Ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για 18΄. Την βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 15΄. Μειώνουμε τη θερµοκρασία του στους 160 °C. προσθέτουμε στην ψημένη τάρτα τα µήλα κομμένα σε κυβάκια και τις σταφίδες.
Για την γέµιση: Σε ένα µπολ ανακατεύουμε µε αυγοδάρτη το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη και 200ml κρέµα γάλακτος. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος σε µια µεσαία κατσαρόλα να πάρει µια βράση σε µέτρια φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και την ρίχνουμε στο μπόλ. Ανακατεύουμε γρήγορα µε αυγοδάρτη και αµέσως την ρίχνουμε πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε το γλυκό για 25΄. Αφήνουμε τη µηλόπιτα να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε σε µια στρογγυλή πιατέλα. Πασπαλίζουμε µε αµύγδαλο φιλέ και ζάχαρη άχνη.
Γ.Λέκκας,Greekpress.gr
http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef
http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/
Τα σχόλια είναι κλειστά.