Υπέροχη τραγανή σοκολάτα με γκοφρέτα, G.Lekkas

Τραγανή σοκολάτα με γκοφρέτα

Μερίδες 7
Χρ. Πρ 10΄
Χρ. Ψης 45΄

Υλικά

50 γρ ανάλατο βούτυρο
100 γρ μπισκότα νταιτζέστιβ τριμμένα
1 γκοφρέτα σοκολάτας ψιλοκομμένη
320 γρ τυρί κρέμα
75 γρ ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
3 μέτρια αυγά
150 ml ξινόγαλα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 ° C. Αλείφουμε με βούτυρο και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστά με αποσπώμενη βάση. Λιώνουμε το βούτυρο . Σε ένα μπόλ ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα μπισκότα στην φόρμα και πατάμε ώστε να καλύψει τη βάση του σκεύους. Σε ένα μπολ χτυπάμε το Φιλαδέλφεια, τη ζάχαρη και στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπόλ χτυπάμε με ένα αυγοδάρτι τα αυγά και το ξινόγαλα μέχρι να γίνει λείο. Αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά στο μπόλ με το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε στην φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει με την πόρτα μισάνοιχτη για 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.

Επιμέλεια δημοσίευσης:Γιώτα Παμπάλου,Greekpress.gr

email:lekkas.ge@yahoo.gr
http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef

http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Μονόδρομος για τον Ερντογάν η ελληνοτουρκική σύγκρουση
Σε επιφυλακή οι ΕΔ για το ”CESME”

Το ερευνητικό «Τσεσμέ»,

Close