Τραγανό φύλλο σφολιάτας με γέμιση τυριού και πιπεριές

 


Τραγανό φύλλο σφολιάτας με γέμιση τυριού και πιπεριές

30 τεμάχια

Χρ. Πρ 30΄

Απόρρητο: roula_manika

Χρ. Ψης 40-55΄

Υλικά

Για το φύλλο

1 ½ φλ. νερό

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Αλάτι

1/3 φλ. Ελαιόλαδο

2 κ.σ  ζάχαρη

2 κ.σ Ξύδι

Αλεύρι για όλες της χρήσεις (όσο πάρει να γίνει μια ζύμη εύπλαστη)

250 γρ. βούτυρο

Για την γέμιση

400 γρ φέτα

200 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο

300 γρ μυζήθρα

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 αυγό

Διαδικασία

Για το φύλλο: Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα μπόλ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη και την χωρίζουμε σε 4 ζυμάρια. Λιώνουμε το βούτυρο.  Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνια το κάθε ένα ζυμάρι σε φύλλο. Αλείφουμε με βούτυρο και διπλώνουμε της άκρες να φτάσουν στην μέση. Ξξαναδιπλώνουμε να σχηματίσει ένα μακρόστενο διπλωμένο φύλλο.  Αλείφουμε με βούτυρο και διπλώνουμε τα πλαϊνά για να σχηματιστεί ένα τετράγωνος φάκελος. Σε ένα ταψί πασπαλισμένο με λίγο αλεύρι τοποθετούμε το κάθε φάκελο ζύμης. βάζουμε της ζύμες στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν. Βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε σε φύλλο το κάθε ένα φάκελο ζύμης σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας.

 

Για την γέμιση: σε ένα μπόλ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα αναμειγνύουμε. Τοποθετούμε γέμιση στης δύο άκρες κάθε φύλλου και τυλίγουμε σε ρολά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με βούτυρο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για 40΄-55΄ μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.  Βγάζουμε και κόβουμε σε κομμάτια και είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.

Γιώργος Λέκκας,Greekpress.gr

facebook

twitter

pinterest

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Απόστολος και Ευαγγέλιο, Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017
Ευαγγέλιο της Κυριακής: ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Η/ 34 – 38,ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Θ/ 1 – 1

ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Η/ 34 – 38 Καί προσκαλεσάμενος

Close