Τραγωδία στα Τέμπη: Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων

Σε εθνική τραγωδία έχει εξελιχθεί η σύγκρουση των δύο τρένων αργά το της Τρίτης (28/2) στα Τέμπη.

 

Σε άμορφη μάζα μετατράπηκε το πρώτο βαγόζι του επιβατικού τρένου που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, οδηγώντας στον θάνατο τουλάχιστον 43 ανθρώπους.

Φοιτητές ηλικίας 20 με 25 ετών είναι τα περισσότερα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας που έχει βυθίσει σε θλίψη το πανελλήνιο.

 

 

Στο εν λόγω βαγόνι, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, βρισκόταν το κυλικείο, γεμάτο από νέους ανθρώπους. Ανάμεσά τους βρισκόταν και ένας Bολιώτης φοιτητής, ο οποίος είναι και το μοναδικό άτομο που επέζησε από το βαγόνι και πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

 

 

Ο 20χρονος μετά τη σύγκρουση εκφενδονίστηκε στα χωράφια και εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Gegonotanews.gr, τον εντόπισαν οι διασώστες χωρίς τις αισθήσεις του. «Είναι ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι», τόνισαν οι γιατροί που δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

 

Σημειώνεται ότι ο νεαρός έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργεία στο κεφάλι. Ο φοιτητής ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει.

Στους 43 οι νεκροί, οι περισσότεροι 20 – 30 ετών
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η Ρουμπίνη Λεοντάρη, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση σε 43 σορούς, που είναι σε πολύ κακή κατάσταση και στην πλειοψηφία τους αφορούν νέα παιδιά με εκτιμώμενη ηλικία 20-30 ετών.

 

 

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας επικρατούν σκηνές απόγνωσης. Πάνω από 50 άνθρωποι δεν βρίσκουν τους δικούς τους και υποβάλλονται σε εξέταση DNA προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των θυμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

Η εκτίμηση των αρχών είναι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αρκετά άτομα εγκλωβισμένα στα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης (1/3) ο δήμαρχος των Τεμπών δήλωσε ότι «από τρία πρώτα βαγόνια δεν έχει μείνει τίποτα» και πως «η μηχανή του τρένου βρέθηκε κάτω από τα βαγόνια».

 

 

 

 

Δημοσία δαπάνη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, κατόπιν απόφασης των υπουργών Εσωτερικών Μ. Βορίδη και Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

 

 

 

Παράλληλα, με απόφαση του κ. Βορίδη, από την 1η Μαρτίου έως την 3η Μαρτίου 2023 οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ αναστέλλεται κάθε δημόσια εορταστική εκδήλωση, σε εφαρμογή της κήρυξης από τον Πρωθυπουργό τριήμερου εθνικού πένθους.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Είναι ζωντανός ο Ταξιάρχης της Λέσβου σου λέω, είναι ζωντανός!

Λοιπόν, με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, κανένα , ποτέ μου- μέχρι πριν λίγα χρόνια- δεν είχα....

Close