Τρελάθηκε ο Νίκος Φίλης και λέει πως: «Το 70% των πολιτών θέλουν διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας»

“Φαντασία μου πλανεύτρα είσαι η πιο μεγάλη ψεύτρα” έλεγε ένα παλιότερο λαϊκό άσμα που από ότι φαίνεται ταιριάζει γάντι σε αυτόν τον ανεκδιήγητο άνδρα που κατέχει για λίγο διάστημα ακόμη τη θέση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων! Ο Νίκος Φίλης, ενισχυμένος από το κομματικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζει πλέον πως έχει το ακαταλόγιστο και ξεστομίζει ασυναρτησίες, χωρίς να δίνει λογαριασμό…

Μιλώντας σήμερα το πρωι στον ΣΚΑΙ, αναφορικά με το θέμα του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας υποστήριξε ότι στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης θα γίνουν βήματα για μια νέα σχέση με κατεύθυνση τον διαχωρισμό. Τόνισε δε -άκουσον άκουσον- πως το 70% των πολιτών τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού!

Οι λαοθάλασσες στα προσκυνήματα, στις μεγάλες εορτές, στις εικόνες και στα λείψανα που μεταφέρονται σε διάφορες πόλεις, μάλλον δεν μετράνε για τον προβοκάτορα υπουργό, που είναι προφανές πως συντηρεί την κόντρα για την Εκκλησία για να διασωθεί πολιτικά και να ανέβει την κομματική κλίμακα, αφού όσο αναδεικνύεται σε εμπαθή πολέμιο της Εκκλησίας με τυφλοσούρτη οι “σύντροφοί” του επιχαίρουν και τον επιβραβεύουν.

Ο Νίκος Φίλης πάντως τάχθηκε εναντίον της διενέργειας δημοψηφίσματος για το θέμα.

Πάντως, δεν απέκλεισε να τεθεί στην συνταγματική αναθεώρηση ως ένα από τα θέματα που θα προταθούν από την κυβέρνηση για δημοψήφισμα.

Για να χρυσώσει το χάπι , εξέφρασε τον σεβασμό του προς τον Αρχιεπίσκοπο και ανέφερε ότι δεν μιλούν καθημερινά, αλλά όταν υπάρχει ανάγκη επικοινωνούν, αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει την προχθεσινή δήλωση του κ. Ιερώνυμου από τη Λιβαδειά ότι δεν θα παραδοθούν πατρίδα και ορθοδοξία.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών επανέλαβε πως γίνεται διάλογος με την εκκλησία, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Πολιτεία.

 

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Άγιος Γεράσιμος, ο αγαπημένος και προστάτης των απανταχού Κεφαλλήνων, ΕΙΚΟΝΕΣ
Άγιος Γεράσιμος, ο αγαπημένος και προστάτης των απανταχού Κεφαλλήνων, ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο Άγιος έσωσε το νησί Του από θανατικό το 1760, από τουρκική εισβολή το 1816 και από καταστρεπτικούς σεισμούς το...

Close