Τροφές και ποτά που προστατεύουν τις αρθρώσεις σου 

Η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να ξεκινήσει σταδιακά να καταστρέφει τις αρθρώσεις ακόμη και από την ηλικία των 30 ετών.
Ο πόνος στα γόνατα όταν ανεβαίνουμε σκάλες είναι συνήθως η πρώτη ένδειξη οστεοαρθρίτιδας, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ληντς.
Ορισμένες τροφές αλλά και ποτά έχουν προστατευτική δράση για τις αρθρώσεις. Δείτε ποια είναι αυτά τα προϊόντα και εντάξτε τα στο καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα.

 

 

1. Γάλα με χαμηλά λιπαρά
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Brigham and Women’s Hospital της Βοστώνης υπέδειξε ότι όσο περισσότερο γάλα με χαμηλά λιπαρά ή γάλα με 0% λιπαρά έπιναν οι γυναίκες, τόσο πιο αργή ήταν η εξέλιξη της οστεοαρθρίτιδας στα γόνατα.

2. Κρασί
Πρόσφατη βρετανική μελέτη υπέδειξε ότι τέσσερα με έξι ποτήρια κρασί την εβδομάδα συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης οστεοαρθρίτιδας, πιθανώς λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει το κρασί.

3. Λιπαρά ψάρια
Λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και ο τόνος είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, συστατικά που δρουν ενάντια στις φλεγμονές. Έρευνες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι τα Ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην καταστολή των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας.

4. Χυμός κεράσι
Δύο ποτήρια χυμός αγριοκέρασο την ημέρα καταπολεμά τις φλεγμονές σε ολόκληρο το σώμα, βοηθώντας να υποχωρήσουν τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας, σύμφωνα με μελέτη του 2012 από το Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστημών του Όρεγκον.

5. Παρθένο ελαιόλαδο
Περιέχει μια σύνθετη ουσία που δρα ενάντια σε φλεγμονώδη ένζυμα, περίπου όπως δρουν ορισμένα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

 

 

Onmed.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Να μην ενδιαφέρεσαι αν σε αγαπούν, αλλά εσύ τι κάνεις... (Όσιος Πορφύριος)
Αγιος Γέροντας Πορφύριος: Θαυμαστές επεμβάσεις

Την Β΄ Κυριακή των Νηστειών, του αγίου Γρηγορίου Παλαμά, το έτος 1993, πνευματικό του παίδι η Α.Κ. ήταν άρρωστη μία...

Close